Weinstein sai vanglas viga (5)

Copy
Harvey Weinstein liikus New Yorgi kohtus jalutusraamiga.
Harvey Weinstein liikus New Yorgi kohtus jalutusraamiga. Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

Süüdimõistetud vägistaja Harvey Weinstein kukkus eile hommikul Rikersi saare vanglas ja sai ilmselt peapõrutuse.

Endise filmimoguli pressiesindaja Juda Englemayeri sõnul oli Weinstein enne kukkumist uimane. «Harvey ütleb, et ta pea tuikab kogu aeg ja ta arvab, et tal on peapõrutus. Talle ei ole ametlikult diagnoosi pandud,» lisas Englemayer.

Eile õhtul Weinsteiniga telefonis rääkinud Englemayeri sõnul on filmimogulil kõvasti aega, et oma elu ja käitumise üle järele mõelda.

Weinstein ei suuda sirgelt käia ja tal ei ole vanglas ka kõnniraami. Viimatisel kohtuistungil kasutas filmimogul kohtusaalist väljumiseks kõnniraami.

Pärast seda, kui Weinstein mõisteti 24. veebruaril seksuaalkuritegudes süüdi, tuvastasid meedikud tal südameprobleemi ning viisid Weinsteini Bellevue haiglasse Manhattanil.

67-aastane Weinstein käis eelmisel kolmapäeval südameoperatsioonil, mille käigus paigaldati talle stent. Neljapäeval paigutati ta Rikersi saare haiglaosakonda.

Arvatavasti määratakse Weinsteinile karistus 11. märtsil New Yorgi osariigi kohtus. Kõige kergema karistuse kohaselt ootab teda viie aasta pikkune vangistus, maksimaalne vanglakaristus on aga üle kahe aastakümne.

New Yorgi kohus leidis Weinsteini süüdi olevat ühes esimese astme seksuaalkuriteos ja vägistamises.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles