Türgi rannikuvalve paat rammis Kreeka alust

Copy
Migrandipaat Türgi ranniku lähistel.
Migrandipaat Türgi ranniku lähistel. Foto: AP/Scanpix

Kreeka rannikuvalve teatas täna, et Türgi rannikuvalve alus rammis nende patrullpaati. Keegi varahommikul Egeuse merel toimunud vahejuhtumis vigastada ei saanud, kreeklaste paat sai väiksemaid kahjustusi.

Kreeka ja Türgi vahel on pinged tõusnud, sest 28. veebruaril teatas Ankara, et ei peata enam asüülitaotlejaid, kes soovivad Euroopa Liitu siseneda. Türgi teate peale kogunesid tuhanded migrandid maismaapiirile ja paljud üritasid jõuda Kreekale kuuluvatele Egeuse mere saartele.

Kreeka märulipolitsei hoiab maismaapiiril tagasi kuni 35 000 inimest, kasutades selleks pisargaasi ja veekahureid. Piirile on saadetud ka Türgi märulipolitseinikud, kes on Kreeka võimude poole tulistanud pisargaasi.

Möödunud nädalal avaldas Kreeka rannikuvalve video, millel võis näha Türgi paati, mis ajas kreeklaste alust taga. Veidi varem oli Türgi rannikuvalve omakorda avaldanud video, kus Kreeka rannikuvalve tõrjub migrante täis kummipaate, rikkudes sellega inimeste merelt päästmise kohta käivaid reegleid.

Mõlemad pooled on teineteist süüdistanud valeväidete esitamises.

«Me pole üleliigset jõudu kasutanud,» ütles Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis CNNile vastuseks väidetele, et Kreeka väed on migrantide pihta tulistanud ja neid tapnud. Peaministri sõnul reageeritakse piiril tekkinud olukorrale, aga ise ei provotseerita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles