Separatistid ründasid Donbassis põhikooli (1)

Postimees
Copy
Venemeelsed mässulised Donetski lennujaamas 2016. aastal.
Venemeelsed mässulised Donetski lennujaamas 2016. aastal. Foto: ALEKSEY FILIPPOV / AFP / Scanpix

Venemaa poolt toetatud mässulised ründasid täna Ida-Ukraina Donetski oblastis Marjinka linnas elamupiirkonda. Rünnaku tõttu evakueeriti sealsed koolilapsed pommivarjendisse.

Relvastatud rühmitused avasid käsitulirelvadest ja granaadiheitjatest tule Marjinka eeslinna elamupiirkonnas, teatasid Ukraina relvajõud Facebooki vahendusel. Ukraina armee teatel langes Venemaa poolt toetatud mässuliste rünnaku alla ka kohalik põhikool. Sealsed õpilased evakueeriti Ukraina uudisteportaali 112 andmeil kooli all asuvasse pommivarjendisse.

Relvajõudude teatel toimetasid Ukraina politseinikud rünnaku järel õpilased ja õpetajad kodudesse. Keegi vigastada ei saanud.

Ida-Ukrainas muutus vägivald viimasel ööpäeval intensiivsemaks. Venemeelsed mässulised rikkusid relvarahu 17 korda ning hukkus kolm Ukraina kaitseväelast. Ukraina avaldas ka ise täna oma andmed, mille kohaselt on selle kuu jooksul Ida-Ukrainas tapetud 21 separatisti.

Täna tutvustas Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kaitseministeeriumile uut ministrit. Kui eelmisel ministril Andrii Zagorodnjukil ei olnud relvajõududega mingit varasemat kogemust, siis uueks ministriks kinnitati möödunud nädalal endine Ukraina kaitseväe juhataja asetäitja erukindralleitnant Andri Taran.

Taran tutvustas täna oma prioriteete ministrina. Tema sõnul on esmatähtis tagada Ukraina korralik kaitsevõime ja kvaliteetne relvastus. Samuti on tähtis, et Ukraina armee oleks igal tasandil professionaalne. Uue ministri sõnul on võimalik viia Ukraina relvajõud vastavusse ka NATO standarditega

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles