Chelsea Manning viidi enesetapukatse järel haiglasse (5)

Copy
Chelsea Manning.
Chelsea Manning. Foto: ERIC BARADAT / AFP / Scanpix

Endine Ameerika Ühendriikide luureanalüütik Chelsea Manning, kes vangistati keeldumise eest koostöö osas WikiLeaksi puudutava juurdlusega, üritas endalt eile öösel elu võtta.

Manningi esindajate sõnul toimetati ta pärast enesetapukatset eile öösel haiglasse, kus Manning näitab paranemise märke.

«Alexandria täiskasvanute kinnipidamiskeskuses oli täna umbes kell 12.11 öösel intsident kinnipeetav Chelsea Manninguga. Meie professionaalne meeskond tegeles sellega asjatundlikult ja proua Manning on väljaspool ohtu,» teatas Alexandria piirkonna šerif Dana Lawhorne.

Manning on viibinud 2019. aasta maikuust vangistuses, kuna keeldus tunnistamast WikiLeaksi tegevust uurivas kohtuasjas. Manning oleks pidanud ilmuma homme Alexandria föderaalkohtu ette, et võtta vastu otsus tunnistamisest keeldumise osas.

Manningu esindajate sõnul ei ole endine luureanalüütik meelt muutnud.

«Hoolimata nendest sanktsioonidest, mille hulka on seni kuulunud rohkem kui aasta pikkune nn sunniviisiline vangistus ja ligi poole miljoni dollari suuruste trahvidega ähvardamine, jääb ta vankumatuks oma keeldumises osaleda salajasel kohtuprotsessil, kus peab vägagi tõenäoliseks kallutatust,» laususid Manningu advokaadid avalduses.

«Proua Manning on varem mõista andnud, et ei reeda oma põhimõtteid isegi ränga isikliku kahju valguses,» lisati avalduses.

Manning veetis seitse aastat sõjaväevanglas WikiLeaksile dokumentide lekitamise eest, enne kui Barack Obama tühistas 2017. aastal järelejäänud osa tema 35 aasta pikkusest vangistusest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles