Hiina peatas viiruse tõttu Everestile ronimise lubade väljastamise

Copy
Maailma kõrgeim mägi Mount Everest.
Maailma kõrgeim mägi Mount Everest. Foto: AFP / Scanpix

Hiina tühistas koroonaviiruse tõttu lubade väljastamise Mount Everestile, ütlesid ekspeditsioonide korraldajad neljapäeval. Kevad on tavaliselt maailma kõrgeima tipu vallutamise kõrghooaeg.

Möödunud aastal ronis Everesti tippu rekordilised 885 inimest, neist 644 Nepalis ning 241 mägironijat kasutasid mäe põhjapoolset Tiibeti külge.

Nepali pool asuv nõlv jääb praegu avatuks, kuigi mõned ekspeditsioonide korraldajad on saanud ronijatelt teateid retke tühistamistest ning mägironijaid palutakse saata andmed viimase kahe nädala reiside kohta, samuti terviseandmed.

Hiina võimud on teatanud, et mäe põhjapoolne nõlv suletakse, ütles AFP-le Lukas Furtenbach, Austria ettevõttest Furtenbach Adventures.

Furtenbach viib oma 11 klienti mäe Nepali-poolsele nõlvale.

Tiibeti turismipiirkonnad on suletud alates jaanuarist.

Nepali meeskond, mille ülesandeks on ronimisteekonna ettevalmistamine, on praegu teel baaslaagrisse, et alustada köite kinnitamisega.

Igal kevadel meelitab Mount Everest kohale sadu mägironijaid, sest aprilli lõpust mai lõpuni valitsevad parimad ilmastikuolud mäetipu vallutamiseks.

Nepalis on seni vaid üks kinnitust leidnud koroonaviirusesse nakatunu.

Nepal peatas kohapeal viisade väljastamise kaheksa viirusest enim räsitud riigi kodanikele, mis tähendab, et nende riikide kodanikud peavad viisa taotlema ette ning selle tegemiseks esitama tervisetõendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles