USA tegi kättemaksuks mitmeid õhulööke Iraagis

Copy
USA merejalaväelased tapetud võitluskaaslase surnukeha kandmas.
USA merejalaväelased tapetud võitluskaaslase surnukeha kandmas. Foto: Steve Ruark/AP

USA tegi kättemaksuks mitmeid õhulööke Iraani toetatud võitlejate pihta Iraagis, teatasid ööl vastu reedet meediakanalid.

USA kaitseminister Mark Esper hoiatas neljapäeval pärast kolme USA juhitud koalitsiooniväe liikme hukkumist Iraagis, et kõik variandid on laual.

Uudisteagentuur AFP andmetel ütles USA armeeallikas, et rünnati peamiselt relva- ja laskemoonaladusid. Telekanali CNN andmetel oli sihtmärke mitu.

«Nendes ladudes hoitakse relvi, mida kasutati muu hulgas rünnakutes USA ja koalitsioonivägede vastu,» kinnitati hiljem ametlikult Pentagoni teadaandes.

«Rünnakud olid kaitse-eesmärgilised, proportsionaalsed ja otseseks vastuseks Iraani toetatud šiiarühmitustele, kes jätkavad liitlasvägede ründamist,» lisati avalduses.

«Ärgu olgu siin kaksipidi mõistmist, Ühendriigid ei kavatse sallida rünnakuid meie inimeste, meie huvide või meie liitlaste vastu,» märkis Esper. 

«Nagu me oleme viimastel kuudel näidanud, rakendame vajadusel kõiki meetmeid meie vägede kaitsmiseks Iraagis ja piirkonnas,» lisas minister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles