Pakistanis kogunes 250 000 palverändurit koroonaviirusest hoolimata

Copy
Sikhide palveränd Karthapuris eelmisel aastal. Foto on illustratiivne.
Sikhide palveränd Karthapuris eelmisel aastal. Foto on illustratiivne. Foto: K.M. Chaudary/AP/Scanpix

Pakistani idaosas kogunesid sel nädalal tuhanded islamiusulised, eirates valitsuse hoiatust, et rahvakogunemised võivad aidata kaasa koroonaviiruse levikule.

Organiseerijad kärpisid eile õhtul kogunemist, kuhu oli saabunud inimesi üle kogu riigi, kuid mainisid põhjusena vihmast ilma.

Varane sulgemine toimus pärast seda, kui juba pea 250 000 inimest oli saabunud viiepäevase festivali tähistamiseks laagritesse Lahohre lähistel.

«Enamus inimestest läks koju tagasi, kuid kohapeal on siiski veel kümneid tuhandeid,» ütles üks ürituse organiseerijatest, Ehsanullah.

Pakistanis on seni registreeritud vaid 21 koroonaviiruse juhtumit ning ei ühtegi surma. 215 miljoni elanikuga riigis on analüüse tehtud vaid umbes 500-le inimesele.

Paljud riigid soovitavad ära jätta suured rahvakogunemised, et takistada äärmiselt nakkava viiruse levikut. Mõnedes riikides nagu Prantsusmaal ja Itaalias on rahvakogunemised keelatud.

Pakistani valitsus pole veel rakendanud üleriigilisi meetmeid võimaliku viirusepuhangu leviku tõkestamiseks ning provintsidel on voli iseseisvalt otsustada. Tablighi Ijtema organiseerijatel võisid eirata valitsuse soovitust üritus edasi lükata.

«Valitsus palus meil üritus koroonaviiruse tõttu tühistada, kuid meie vanemad ja organiseerijad otsustasid, et üritus toimub nii nagu planeeritud,» ütles Ehsanullah.

Liikumise asutajateks olid üle 50 aasta tagasi islamiõpetlased ning liikumise eesmärgiks on islami jutlustamine.

Pakistani neljast provintsist kolmes on koolid märtsikuuks suletud ning jälgitakse saabuvate lennureisijate olukorda.

Pakistani peaminister Imran Khan kohtub täna oma julgeolekunõunikega, et arutada ülemaailmset koroonaviiruse kriisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles