Kreeka vasaksissid võtsid vastutuse politsei tulistamise eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka politseinikud pidamas Ateenas kinni kahtlusalust.
Kreeka politseinikud pidamas Ateenas kinni kahtlusalust. Foto: AP / Scanpix

Kreeka vägivaldseim vasakpoolne sissirühmitus võttis kolmapäeval vastutuse politseiniku tulistamise eest eelmisel nädalal ja veel kahe rünnaku eest, teatasid politseiallikad.


Ühele nädalaväljaandele saadetud lendlehes teatas rühmitus Revolutsiooniline Võitlus, et korraldas rünnaku, milles 21-aastane politseinik sai raskelt vigastada. Samuti korraldasid sissid enda sõnul detsembris rünnaku politseibussile ja nurjunud pommirünnaku Shelli peakorteris Ateenas.

«Revolutsiooniline Võitlus saatis oma lendlehe nädalakirjale Pondiki ja politseinikud saadeti seda uurima,» ütles politseiallikas Reutersile. Teise politseiallika sõnul oli tegu seitsmeleheküljelise manifestiga, mis neljapäeval Pondikis ilmub.

Sama rühmituse viimasest rünnakust on möödas ligi kaks aastat ning tuntuim neist on USA saatkonna pihta rakettide tulistamine 2007. aastal Ateenas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles