VIDEO ⟩ Paavst jalutas läbi inimtühjade tänavate palvetama

BNS
Copy
Paavst Franciscus jalutas eile Vatikani ja Rooma tänavtel, mis koroonaviiruse puhangu tõttu on muutunud inimtühjaks.
Paavst Franciscus jalutas eile Vatikani ja Rooma tänavtel, mis koroonaviiruse puhangu tõttu on muutunud inimtühjaks. Foto: PA images/Scanpix

Paavst Franciscus lahkus eile Vatikanist, et minna Rooma ühte katedraali koroonaviiruse pandeemia ohvrite eest palvetama, teatas Püha Tool.

Argentinast pärit 83-aastane paavst külastas Roomas Santa Maria Maggiore basiilikat ning seejärel «jalutas, otsekui palverännakul» San Marcello al Corso kirikusse, seisis avalduses.

Teate kohaselt valis paavst kiriku seetõttu, et seal hoitakse «imelist ristikuju, mida kanti 1522. aastal rongkäigus läbi linna», millega tähistati ulatusliku katkuepideemia lõppemist.

Paavst palvetas «pandeemia lõppemise nimel, mis mõjutab Itaaliat ja kogu maailma» ning palus haigete tervenemise eest ning paljude ohvrite mälestuse nimel, märkis Vatikan.

Itaalia teatas eile 368 uuest surmajuhtumist, mis on suurim ööpäevane hukkunute arv, kergitades riikliku statistika 1809ni. Tegu on Hiinast väljaspool suurima hukkunute arvuga.

Teate kohaselt naasis paavst Vatikani umbes 90 minuti pärast.

Paavst väljendas reedel rahulolematust Itaalia võimude otsusega sulgeda Roomas kuni 3. aprillini kõik pühakojad.

«Drastilised meetmed pole alati head,» ütles Franciscus missa sissejuhatuses, kirikupea kohta ebatavaliselt otsekoheses sõnakasutuses.

Sellest hoolimata kutsus ta usklikke üles käituma vastutustundlikult ning tegema koostööd vastavate ametiasutustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles