Venezuela pani seitse osariiki koos pealinnaga karantiini

Copy
Venezuela president Nicolás Maduro edastas telepöördumises Miraflorese presidendipaleest Caracases korralduse kehtestada mitmel pool riigis karantiin.
Venezuela president Nicolás Maduro edastas telepöördumises Miraflorese presidendipaleest Caracases korralduse kehtestada mitmel pool riigis karantiin. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela sotsialistliku presidendi Nicolás Maduro pühapäeval väljastatud korralduse kohaselt kuulutatakse koroonaviiruse leviku tõkestamisega seoses välja kollektiivne karantiin seitsmes osariigis, kaasa arvatud pealinnas Caracases.

Seitsmes osariigis peatatakse esmaspäeva varahommikust alates kõik tegevused, välja arvatud toidu jaotamine, tervishoiuteenuste pakkumine, ühistransport ja julgeolek, ütles Maduro telepöördumises rahvale, kes on pidanud elama juba pikka aega sügavas majanduskriisis.

«See ei ole kollektiivne puhkus, ei. Tegu on kollektiivse karantiiniga, mis nõuab suurt sotsiaalset distsipliini, suurt enesekontrolli,» ütles ta ja lisas, et kokkuvõttes tähendab see inimestel kodus püsimist.

Ainuüksi Caracases elab kuus miljonit inimest.

Mitu Ladina-Ameerika riiki, kaasa arvatud Argentina ja Colombia, kehtestasid nädalavahetusel reisipiiranguid. El Salvador kuulutas välja eriolukorra. Costa Rica tervishoiuametnikud tegid korralduse sulgeda kuuks ajaks kõik baarid, kasiinod ja ööklubid.

Ladina-Ameerika regiooni esimene koroonaviiruse Covid-19 juhtum kinnitati alles 26. veebruaril, selleks ajaks oli viirus Aasias ja Euroopas jõudsalt kanda kinnitanud.

Praeguseks on Ladina-Ameerikas teatatud 550 nakatunust ning kuuest surmajuhtumist. Enim juhtumeid, 176, on Brasiilias.

Neli suurt kaubandusbloki Mercosur riiki – Brasiilia, Argentina, Paraguay ja Uruguay – avaldasid kava piirata riikidesse sisenemist.

Paraguay parempoolne president Mario Abdo Benítez ütles, et Mercosuri riigid asuvad esmaspäeval arutama meetmeid piiride osaliseks sulgemiseks, mis puudutab inimeste, kuid mitte kaupade liikumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles