Viirusega võitlev New York lubab söögikohtadel ainult kaasa müüa

Copy
Jaapani turistid New Yorgi Times Square'il.
Jaapani turistid New Yorgi Times Square'il. Foto: AP/Scanpix

New York läks eile seoses koroonaviiruse vastase võitlusega üle uuele korrale, mille kohaselt tuleb kõik baarid ja restoranid sulgeda, lubatud on vaid kaasamüük.

«Allkirjastan täidesaatva korralduse, mis piirab restoranide, baaride ja kohvikute tööd, lubades vaid kaasamüügi ja kojukandmise,» ütles linnapea Bill de Blasio avalduses, nimetades olukorda sarnaseks sõjaajaga. «Ööklubid, kinod, väikesed teatrimajad ja kontserdipaigad peavad uksed sulgema.»

New Yorgis keelati juba varem enam kui 500 inimesega kogunemised, mis puudutas ka näiteks maailmakuulsaid Broadway teatreid.

Varem pühapäeval teatas de Blasio vastumeelselt, et sulgeb alates esmaspäevast linnas kõik riiklikud koolid. 

«Pean kahetsusega teatama, et alates homsest on meie riiklikud koolid suletud,» ütles De Blasio ajakirjanikele, märkides, et koolid jäävad suletuks vähemalt 20. aprillini ning tõenäoliselt isegi kuni kooliaasta lõpuni.

Linnapea oli seni seisnud vastu koolide sulgemisele, tuues põhjuseks taolise meetme mõju majandusele, kaudsetele töökohtadele ja teenustele, mida linna koolid oma 1,1 miljoni õpilasega tellivad.

Ent järjest kasvav surve lapsevanematelt, haridustöötajatelt ning kohalikelt haiglaametnikelt pani meeri oma seisukohta muutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles