Saksa-Poola piirile lõksu jäänud leedulased blokeerivad teed (1)

BNS
Copy
Poola-Saksamaa piiril oli täna kümne kilomeetri pikkune järjekord.
Poola-Saksamaa piiril oli täna kümne kilomeetri pikkune järjekord. Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

Leedu ei ole tänase seisuga ikka jõudnud Poolaga kokkuleppele, mis lubaks sõita läbi selle territooriumi kodumaale Saksa-Poola piirile lõksu jäänud leedulastel, kes on asunud piiri blokeerima.

«Meile on teada olukord Saksa-Poola piiril. Meid on teavitatud, et leedulased tahavad tee blokeerida. Välisministeerium teeb jätkuvalt kõik, et lahendada olukord Saksamaa ja Poola piiril,» ütles BNS-ile pressiesindaja Rasa Jakilaitiene. 

Ta lisas, et kavast tee blokeerida teavitasid ministeeriumi mitmed piiril olevad Leedu kodanikud. 

Sellest hoolimata on täna õhtul ilmunud sotsialmeediasse videod, millel on näha kümneid leedulasi seismas teel ja tõkestamas liiklust Saksamaa ja Poola piiril.

Leedu välisminister Linas Linkevičius teatas valitsusele, et piiril võib olla üle 400 auto, milles olevad inimesed tahavad Leetu naasta. 

Praegu peavad Leedu diplomaadid ja juhtkond Poolaga läbirääkimisi võimaluse üle lubada leedulastel humanitaarkoridori pidi koju naasta, kuid otsust selle kohta veel ei ole. 

Koju tulla soovivad leedulased hakkasid Saksa-Poola piirile kogunema pühapäeva keskööst, kui Poola sulges koroonaviiruse tõttu piirid välismaalastele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles