USA ja Prantsuse ravimifirmad alustasid koroonaravimi katsetamisega

BNS
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Erik Prozes

Prantsuse ravimihiid Sanofi ja Ameerika ravimitootja Regeneron teatasid esmaspäeval, et alustasid uue ravimi katsetamisega COVID-19 viirusesse nakatunud haiglapatsientide peal.

Oma pressiteates ütlesid ravimitootjad, et Kevzara, immuunreaktsiooni pärssiva ravimi katsetused on teises ja kolmandas faasis.

Regeneron katsetab ravimit Ameerika Ühendriikides, Sanofi plaanib esialgu ravimit katsetada Itaalias, riigis, mis kannatab eriti raskelt koroonaviiruse pandeemia käes.

Kevzara toimeaineks on sarilumabi antikeha, mis blokeerib viiruste seondumise inimese immuunrakkudega. Ravimit on arendatud aastast 2017.

Sarilumab takistab põletiku tekkimist kopsudes, üks koroonaviirusesse nakatunud patsientide tugevamatest sümptomitest.

Uuringus osaleb umbes 400 patsienti ning selles hinnatakse Kevzara mõju palavikule ning patsientide hapniku lisandumise tasemele.

Lisaks vaadatakse ravimi pikemaajalist toimet surmajuhtumite vähendamisel ja ravimi mõju hapnikuaparaatide vajaduse vähendamisel haiglates.

USA ametnikud ütlesid esmaspäeval, et katsetused algasid Seattle'is ning sellest võtavad kuue nädala jooksul osa 45 vabatahtlikku vanuses 18-55 eluaastat.

Esmaspäeval oli ülemaailmne koroonaviirusesse nakatunute arv 142 erinevas riigis kokku 168250, neist 6501 surmajuhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles