Viirus näitab Hiinas taandumise märke

Copy
Hiina Shaanxi provintsist koroonaviiruse epitsentrisse Wuhani linna appi saadetud meedikud lahkusid sealt täna varahommikul. Esimesed 43 tervishoiutöötajat toimetati bussides tagasi koju, sest uute haigestunute arv Wuhanis on viimastel nädalatel langenud.
Hiina Shaanxi provintsist koroonaviiruse epitsentrisse Wuhani linna appi saadetud meedikud lahkusid sealt täna varahommikul. Esimesed 43 tervishoiutöötajat toimetati bussides tagasi koju, sest uute haigestunute arv Wuhanis on viimastel nädalatel langenud. Foto: Xiao Yijiu/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Hiina teatas täna vaid ühest uuest riigisisesest koroonaviiruse nakkusest, kuid tuvastas 20 uut sissetoodud juhtumit.

Vaid üks nakkusjuhtum Wuhanis kinnitab Hiina vaatenurka, et riik on sisuliselt saanud kontrolli alla viiruse, mis arvatakse olevat alguse saanud detsembris selle linna elusloomaturult. 

Wuhan ja selle 11 miljonit elanikku pandi rangesse karantiini 23. jaanuaril, ülejäänud Hubei provints selle järgnenud päevadel. 

Võimud karmistasid piiranguid veelgi 11. veebruaril, sulgedes inimesed oma kodudesse, samas kui tervishoiutöötajad pidid toime tulema enam kui tuhande juhtumiga päevas. Ametiisikute sõnul oli see samm viiruse ohjeldamisel kriitilise tähtsusega. 

Teised linnad üle kogu riigi rakendasid sarnaseid meetmeid ning nüüd ei ole juba mitu päeva järjest väljaspool Hubei provintsi registreeritud ainsatki riigisisest nakkust.

Kuid riik, kuhu praegu saabub lennukiga keskmiselt 20 000 inimest päevas, on nüüd mures väljastpoolt sissetulevate juhtumite pärast. 

Peking hakkas alates eilsest saatma pea kõiki välismaalt saabuvaid lennureisijaid 14-päevasesse karantiini kindlaksmääratud hotellides.

Üksi elavatel inimestel, alaealistel, eakatel, lapseootel naistel ja krooniliste haigustega inimestel lubatakse end koju sulgeda.

Shanghai laiendas täna kohustusliku karantiini nõuet 16 riigist saabujatele, kellele lubatakse nii kodukarantiini kui isolatsiooni kindlaksmääratud hotellides. Need riigid hõlmavad USAd, Austraaliat ja mitut Euroopa maad. 

Üheksa 20st sissetoodud juhtumist tuvastati Pekingis ja kolm Shanghais. Ühtekokku on nüüd registreeritud 143 välismaalt sisse toodud nakkust, teatas riiklik tervishoiukomisjon. 

Ühtlasi teatas Hiina 13 uuest surmajuhtumist, kokku on nüüd riigis Covid-19 tagajärjel surnud 3226 inimest. 

Nakkusjuhtumeid on tuvastatud kokku 80 881, kui endiselt on nakatunud alla 9000. 

Riigi edusammud on teravas kontrastis kasvava kriisiga teistes riikides, Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmeil on nüüd Hiinas vähem koroonaviirusest tingitud surma- ja nakkusjutumeid kui mujal maailmas. 

Kogu maailmas on uude koroonaviirusesse nakatunud 181 546 ja selle tagajärjel surnud 7126 inimest. Haigusest on taastunud 78 088 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles