Meedia: demokraatide eelvalimised Washingtoni osariigis võitis Biden (3)

Copy
USA demokraatide presidendikandidaadiks püüdlev endine asepresident Joe Biden.
USA demokraatide presidendikandidaadiks püüdlev endine asepresident Joe Biden. Foto: AFP / Scanpix

USA endine asepresident Joe Biden võitis demokraatide presidendikandidaadi eelvalimised Washingtoni osariigis, kindlustades veelgi oma edumaad Vermonti senaatori Bernie Sandersi ees.

Pärast enamiku häälte kokkulugemist ööl vastu tänast prognoosisid NBC ja New York Times Bideni nappi võitu. Nende andmeil sai mõõdukas Biden 37,9, end demokraatlikuks sotsialistiks nimetav Sanders 36,4 protsenti häältest. 

Tulemused avalikustati enne seda, kui miljonid ameeriklased lähevad täna valimisjaoskondadesse olukorras, kus kogu riik on ärevil kiirelt leviva koroonaviiruse tõttu, mis on seni Ühendriikides nõudnud 80 inimelu.

Arizona, Florida ja Illinois valmistuvad eelvalimisteks, kuid on ebaselge, kas pandeemia ajal on valimisjaoskonna külastamine turvaline.

Ohio lükkas hääletuse edasi ja ametnikud palusid valimisjaoskonnad sulgeda. Sellega sai Ohiost suurim osariik, kus hääletusprotsess viirusepuhangu tõttu pea peale pööratakse. Varem on hääletuse edasilükkamisest teatanud Georgia ja Lousiana.

Tänane päev võib olla Sandersi jaoks võtmetähtsusega, teda survestatakse ilmselt kandideerimisest loobuma, kui ta ei suuda teha väga head valimistulemust.

Demokraatide nominent läheb novembrikuistel presidendivalimistel vastamisi ametisoleva riigipea Donald Trumpiga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles