Belgia kehtestab vähemalt 5. aprillini karmid liikumispiirangud

BNS
Copy
Belgia peaminister Sophie Wilmes
Belgia peaminister Sophie Wilmes Foto: DIRK WAEM/AFP/Scanpix Baltics

Belgia kehtestab alates kolmapäeva keskpäevast kuni vähemalt 5. aprillini karmid liikumispiirangud, et takistada uue koroonaviiruse levikut, ütles peaminister Sophie Wilmes teisipäeval.

«Kodanikel palutakse jääda koju, et vältida kontakte, eranditeks on minek arsti juurde, toidupoodi, postkontorisse, panka, apteeki, bensiinijaama või aitama kedagi, kes vajab abi,» ütles valitsusjuht.

Karmimad reeglid Belgias järgnevad samalaadsetele meetmetele Prantsusmaal.

Wilmes tegi avalduse pärast osalemist Euroopa Liidu liidrite videokonverentsil, kus lepiti kokku edasiste meetmete suuremas koordineerimises.

Belglased võivad minna välja värsket õhku hingama ja lühiajaliselt sportima, kuid ainult üks või inimestega, kellega nad koos elavad, lisas peaminister.

Kaubanduskeskused jäävad avatuks, kuid ostjaid lubatakse sisse ainult siis, kui iga inimese jaoks on ruumi vähemalt 10 ruutmeetrit ja nad ei tohi jääda kauemaks kui pool tundi.

Kompaniid, mis saavad saata töötajaid kaugtööle, peaksid seda tegema. Need, kes ei saa, peavad täitma sotsiaalse distantseerumise reegleid nii töökohal kui ühistranspordis, rõhutas Wilmes.

Uute reeglite rikkujaid võib oodata trahv, hoiatas ta.

Mittehädavajalik reisimine välismaale on keelatud vähemalt 5. aprillini.

11,4 miljoni elanikuga Belgias on registreeritud 1243 uude koroonaviirusesse nakatumise juhtu, kümme haigestunut on surnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles