Saksa sõjavägi aitab Berliini uue haigla ehitada

Copy
Saksa sõdurid õppusel. Bundeswehr aitab ehitada Saksama pealinna uue haigla.
Saksa sõdurid õppusel. Bundeswehr aitab ehitada Saksama pealinna uue haigla. Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS/Scanpix

Saksamaa pealinna Berliini rajatakse sõjaväe abil tuhande voodikohaga haigla, et valmistuda koroonaviirusesse nakatunute hüppeliseks kasvuks.

Berliini võimud teatasid eile, et uus haigla rajatakse, sest kõigi eelduste kohaselt võib koroonaviirusesse nakatunute arv hüppeliselt kasvada.

Uus haigla ehitatakse Charlottenburg-Wilmersdorfi linnaossa Berliini messikeskuse aladele ja see peaks mahutama tuhat haiget.

Haigla ehitamisel tuleb appi Saksa sõjavägi Bundeswehr, aga haigla plaanitud valmimise kuupäeva Berliini võimud teatavaks ei teinud.

Uues haiglas hakataks ravima nii keskmiselt raskelt haigestunuid kui ka väga tõsiseid haigusjuhtumeid.

«See meede täiendab Berliini niigi head haiglate süsteemi aidates kõrvaldada võimalikud pudelikaelad,» ütles Berliini tervishoiuametnik Dilek Kalayci. Ta lisas, et kõik ülejäänud Berliini haiglad peavad samuti laiendama oma haaret ja tagama, et kõik hingamisraskustega inimesed saaksid vajadusel abi.

Koroonaviirusesse nakatunutele abi osutamiseks lükatakse edasi varem plaanitud operatsioonid.

Berliinis oli eilse seisuga tuvastatud 332 uude koroonaviirusesse nakatunut, kogu Saksamaal on nakatunuid 9360. Haiguse tagajärjel on surnud 16 inimest. Haiglaravil viibib Saksamaal koroonaviiruse tõttu 500 inimest.

Ekspertide hinnangul kasvab järgmise kahe kuu vältel haiglaravi vajavate inimeste hulk märkimisväärselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles