Iraanis seljatas koroonaviiruse 103-aastane naine

Copy
Koroonaviirusesse nakatunu eest hoolitsemine Iraani pealinna Teherani haiglas. Iraanis on võimude teatel haiguse seljatanud kaks eakat inimest.
Koroonaviirusesse nakatunu eest hoolitsemine Iraani pealinna Teherani haiglas. Iraanis on võimude teatel haiguse seljatanud kaks eakat inimest. Foto: Rouzbeh Fouladi/zumapress.com/Scanpix

Kuigi uus koroonaviirus ohustab enim just vanemaealisi, teatas Iraani meedia haiguse läbi põdenud ja ellu jäänud 103-aastasest naisest.

103-aastane naine viibis nädalapäevad Semnani linna haiglas, teatas uudisteagentuur IRNA.

Ta lubati haiglast välja pärast haiguse seljatamist, lisas Semnani ülikooli meditsiiniteaduste osakonna juht Navid Danayi.

Tegemist on teise eaka haigestunuga, kes Iraanis haiguse läbi põdes ja ellu jäi.

Esmaspäeval teatati 91-aastasest mehest, kes hoolimata mitmetest teistest tervisemuredest, muu hulgas kõrgest vererõhust ja astmast, põdes haiguse läbi kolme päevaga ja taastus.

Iraani meedia ei täpsustanud, kuidas eakaid haigestunuid raviti.

Uus koroonaviirus on Iraanis jõudsalt levinud ja selle tagajärjel on elu jätnud 1135 inimest. 

Seejuures haigestus viimase ööpäeva jooksul 147 inimest, mis on suurim surnute arv ühe päeva jooksul.

«Nüüd teavad kõik sellest haigusest ning väga imelik on see, et mõned ei võta seda tõsiselt,» ütles Iraani asetervishoiuminister Alireza Raisi televisioonis eetrisse läinud pressikonverentsil. 

«Kui inimesed aitavad, saame selle kontrolli alla võtta, kui mitte, siis võite ennustada selle jätkumist üle kahe kuu.»

Maailma tervishoiuorganisatsiooni (WHO) teatel on uue koroonaviiruse suremusnäitaja 3,4 protsenti, ent vanematest kui 80-aastastest sureb haiguse tagajärjel 21,9 protsenti nakatunutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles