Itaalia teatas rekordilisest 475 uuest surmajuhtumist ööpäevaga

Copy
Koroonaviirusega patsiendi haiglasse toimetamine Roomas. Itaalias oli viirus eilseks nõudnud üle 2500 inimelu.
Koroonaviirusega patsiendi haiglasse toimetamine Roomas. Itaalias oli viirus eilseks nõudnud üle 2500 inimelu. Foto: ALESSANDRA TARANTINO/AP/Scanpix

Itaalia teatas kolmapäeval 475 uuest koroonaviiruse surmajuhtumist, tegemist on seni suurima ööpäevase surnute arvuga ükskõik millises riigis alates viiruse puhkemisest Hiinas.

Itaalias kerkis viirusesse surnute arv 2978-ni, mida on enam kui pool kõigist väljaspool Hiinat aset leidnud surmajuhtudest. Samas tõusis Itaalias nakatunute arv 35 713 tuvastatud juhtumini.

Pühapäeval suri Itaalias 368 inimest, mis oli eelmine surmajuhtude rekord.

«Kõige tähtsam on, et me alla ei annaks. Kuluvad veel mõned päevad enne seda, kui näeme isolatsiooni mõjusid. Need meetmed peavad jätkuma,» ütles riigi tervishoiuametnikke juhtiv  Silvio Brusaferro.

Itaalia kehtestas teisipäeval nõude, et iga kodumaale tagasi pöörduja peab end 14 päevaks isoleerima. Erand tehakse inimestele, kes jäävad riiki vaid 72 päevaks ja neile, kes suudavad tõestada, et peavad kohe tööle minema.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) juht ütles kolmapäeval, mil pandeemia on tabanud juba enam kui 200 000 inimest, et uus koroonaviirus on inimkonna vaenlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles