Venemaa heitis õppuste käigus Krimmi 600 langevarjurit

BNS
Copy
Õppused
Õppused Foto: AP/Scanpix

Venemaa heitis enda kontrolli all olevale Krimmi poolsaarele õppuste käigus 600 langevarjurit, teatas kaitseministeerium kolmapäeval.

«Ligi 600 langevarjurit maandus Opuki polügoonile sõjaväe transpordilennukilt Il-76MD, lisaks kümme ühikut sõjaväelist varustust,» seisis Vene ministeeriumi avalduses.

Ülesande kohaselt tuleb langevarjuritel vallutada «vaenlase» rajatised ning hoida neid enda kontrolli all põhivägede saabumiseni.

Interfax teatas varem, et õhuväe sõdurid võtavad osa suurõppustest kahes paigas, Venemaa annekteeritud Krimmi poolsaarel ja Venemaal Volgogradi piirkonnas.

Õppustel on üle 1500 langevarjuri ning üle 300 ühiku sõjaväelist varustust, sõjaväe transpordilennukeid, armeekoptereid ning Musta mere laevastiku amfiibsõidukeid ja toetusaluseid.

Õppuste viimases faasis 20. märtsil, kui Opuki polügoonil on seatud üles kaitseliin, astuvad õhuväe üksused koos toetusüksustega vastu lavastatud rünnakule merelt.

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Josep Borrell tegi esmaspäeval avalduse 18. märtsi kui Krimmi annekteerimise kuuenda aastapäeva puhul, kinnitades ELi toetust Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles