LÜHIÜLEVAADE: koroonaviiruse arenguid erinevates riikides 19.03

Postimees
Copy
Angela Merkel eilses teleesinemises.
Angela Merkel eilses teleesinemises. Foto: SCANPIX

100 000 Mossadi kiiroperatsiooniga hangitud koroonatesti osutusid kasutuskõlbmatuks, karjaimmuunsusest rääkinud Ühendkuningriigis on Covid-19 tagajärjel surnud üle saja inimese ning rohkem kui pooled Prantsusmaal intensiivravis olevad nakatunud on alla 60 aasta vanad, selgub tänastest maailma viiruseuudistest.

BRASIILIA: Juba teine president Jair Borlsonaro kabineti liige – kaevanduste ja energeetika minister Bento Albuquerque – andis positiivse koroonaproovi.  

BURKINA FASO: Teatas Sahara-aluse Aafrika esimesest koroonasurmast. Ohvriks oli nende parlamendi 62-aastane asespiiker.

HISPAANIA: Prokuratuur alustas uurimis vanadekodu osas, kus koroonaviirus võib olla 19 elaniku surmapõhjus.

HOLLAND: Parlamendis peetud koroonadebati käigus varises korraks kokku riigi tervishoiuminister.

IISRAEL: Ilmnes, et 100 000 koroonatesti, mille Mossad kiire erioperatsiooniga hankis, on kasutuskõlbmatud, sest nendega pole kaasas komplekti käivat lahust, nüüd üritatakse kiirkorras hankida ka seda lahust. Sulges riigipiirid kõigile välismaalastele.

ITAALIA: Veneetsia kanalite vesi on üle pika aja kristallpuhas, sest seal pole turismiprügi ja neil päevil liigub minimaalselt paate.

JAAPAN: Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach teatas, et Tokyo olümpiamängude edasilükkamiseks ei valmistuta.

KREEKA: Välismaalt riiki saabuvaid inimesi, kes ei ole seejärel kaks nädalat kodus karantiinis, ähvardab 5000-eurone trahv.

MAROKO: Palub elanikel püsida kodus. Selles Põhja-Aafrika riigis on diagnoositud 49 koroonaviiruse juhtu ning kaks inimest on ka surnud.

NIGEERIA: Ei luba riiki inimesi USAst, Hiinast ja 11 Euroopa riigist.

PAKISTAN: Kinnitas oma kaks esimest koroonasurma, mõlemad riigi loodeosas asuvas Khyber Pakhtunkhwa provintsis. Nakkus on seal kinnitatud 260 inimesel.

PERUU: President Martin Vizcarra kehtestas öise komandanditunni. Nakatunuid on diagnoositud 145.

PRANTSUSMAA: Tervishoiuametnikud teatasid täna 89 uuest koroonasurmast, kokku on see tõbi nõudnud nüüdseks 264 prantslase elu. Pooled praegu intensiivravis olevast 921 inimesest on nooremad kui 60 aastat.

SAKSAMAA: Liidukantsler Angela Merkel pidas eile õhtul teleesinemise, milles ütles rahvale, et tegu on riigi suurima väljakutsega alates Teisest maailmasõjast, ning palus inimestel isolatsioonireeglitest kinni pidada.

SENEGAL: Imaamide ja ulemade liit palub peatada palvused mošeedes.

SERBIA: Esimest korda pärast rohkem kui kümmet aastat saadetakse piire valvama sõjavägi.

TUNEESIA: Pärast liikumispiirangu kehtestamist kostub hommikul linnatänavailt vaid koerte haukumist ja palveridasid mošeedest.

ÜHENDKUNINGRIIK: Surnute arv on ületanud saja ning tulevast nädalast lastakse kooli vaid neid lapsi, kelle vanemate töö on ühiskonna ülalhoidmiseks elutähtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles