Leedu sai Hiinalt suure laadungi maske ja kindaid (6)

BNS
Copy
Kaitsemaskide tootmine.
Kaitsemaskide tootmine. Foto: Kirill Kuhmar/TASS/Scanpix

Täna varahommikul saabus Hiinast Vilniusesse lennuk näomaskide ja kaitsekinnastega, mis jagatakse välja meditsiinitöötajatele, keda ohustab enim koroonaviirusse nakatumine.

Kauba eest maksis Hiina kaubanduskoda, selle toimetas tasuta kohale tšarterlennuettevõte KlasJet, mida haldab Gediminas Žiemelise Avia Solutions Group.

«Saadetis saabus kell neli hommikul, kohal olid ka Hiina saatkonna esindajad. Kaup on lossitud, nüüd juba laos,» sõnas BNS-ile Avia Solutions Groupi esindaja Vilma Vaitiekunaite.

Hiina kaubanduskoja direktor Hoanan Wang ütles BNS-ile, et koda on valmis korraldama ka muude meditsiinikaupade tarnimist Leetu.

«See viirus ei ole ühe riigi või rahva mure, see nakatab kogu maailma. Meil on olukord nüüd rahulikum ja paraneb, kuigi jaanuari lõpus-veebruaris oli valu suur. Nüüd on tootmine taas alanud, meil kannavad peaaegu kõik inimesed näomaske, tahame anda oma kogemuse üle Leedule,» ütles ta.

Tema sõnul tegeleb maskide ja kinnaste jaotamisega meditsiiniasutustele Leedu tervishoiuministeerium.

Leedus on 19. märtsi seisuga 36 kinnitatud nakatumisjuhtu ning üks patsient on viirusest tervenenud. 

Hiinas algas koroonaviiruse taud jaanuaris, kuid viimasel ajal on epideemiat suudetud taltsutada.

Hiina edastas eile, et esimest korda alates jaanuari viirusepuhangust ei ole tuvastatud ühtegi kohalikku nakatumist. Praegu on taudikoldeks Euroopa.

Hiinast kavatsevad lähiajal kaitsemaske ja kindaid tooma hakata ka Leedu ettevõtjad.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles