Kaitsevahendite puudus äratab Briti tervishoiutöötajais õudu

Copy
St Thomas Hospital Londonis.
St Thomas Hospital Londonis. Foto: PA/Scanpix

Koroonapatsientidega tegelemiseks vajalike kaitsevahendite puudus äratab Briti arstides ja tervishoiutöötajais õudu, sest see tähendab ohtu nii nende kui teiste patsientide jaoks.

«Minuga ei pruugi midagi juhtuda, ma olen noor ja terve, aga ma ei talu mõtet, et võin nakatada teisi patsiente haigusega, mis võib nad tappa. Ja see oht on, kui ei ole korralikke isikukaitsevahendeid,» kirjutab üks arst ajalehes Guardian ja tunnistab, et kaitsevahendite puudus äratab temas õudu.

Tervishoiutöötajad ei ole niivõrd mures iseenda kui patsientidele viiruse levitamise pärast, ütles Tööpartei parlamendiliige ja Londoni St George'i ülikooli haigla erakorralise meditsiini osakonna arst Rosena Allin-Khan.

«Neile teeb muret ka see, et neid ennast ei ole testitud,» lisas ta.

Testimisvõimalus on jäetud kõige tõsisemate nakkusjuhtude puhuks ja sümptomitega hooldustöötajatel kästakse lihtsale end kaheks nädalaks muust maailmast eraldada.

Üks Kirde-Londoni arst tõi välja ohu, mis ähvardab pidevas nakkusohus viibivate meditsiinitöötajate omakseid. 

Tervishoiutöötajad on pandeemia olukorras asendanud arstivisiidid telefonikonsultatsioonidega.

Mõnel pool jagatakse meedikutele juba 2016. aastal maha kantud kirurgimaske, ütles leiborist Kevan Jones kolmapäeval parlamendis.

Peaminister Boris Johnson on kinnitanud, et valitsus pingutab tagamaks kogu koroonapuhangu ajaks piisav varu isikukaitsevahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles