Poola reageeris Postimehe esilehele kiiresti (4)

Postimees
Copy
Ekraanikuva Twitterist.
Ekraanikuva Twitterist. Foto: twitter

Eilne Postimehe esileht, milles kutsuti Poolat üles Balti riikide kodanikele piire avama, tekitas poolakates omajagu vastukaja.

Poola suursaadik Grzegorz Kozłowski märkis, et Poola ja Eesti on lähedased liitlased ning on veendunud, et kahe riigi alliansi alused on jäävad, hoolimata kriisidest regionaalsel või globaalsel tasandil. Samuti tunnustab suursaadik Eestit selle eest, et riik lasi 1939. aastal põgeneda Tallinnast Poola allveelaeval «Orzel».

Saadiku pöördumise tõi välja Poola väljaanne Fakt24, märkides, et koroonaviirus puudutab nii Eesti kui Poola ühiskonda ja valitsus tegutseb lahenduse leidmise nimel.

Julgeolekuekspert Grzegorz Kędzia märgib Twitteris, et loomulikult on Poola tänulik, et «Orzelil» põgeneda lasti, kuid lisab, et Poola on usaldusväärne liitlane – seetõttu patrullivad nende F-16 hävitajad Balti riikide õhuruumi.

Poola merendusportaal Portal Morski kirjutab: «Poola pidi sulgema oma piirid, sest riigil on õigus kaitsta oma kodanikke, kuid toetab samas ka neid, kes jäid piirile kinni – pakkudes praami Poolast möödumiseks.»

Ajakirjanik ja kirjanik Adam Sikorski jagas Postimehe pöördumist ja kirjutas: «Balti riigid paluvad abi. Mul on seal palju sõpru. Nad küsisid, kas ma julgen seda postitada. Miks mitte? Nad on meie sõbrad, ärgem jätkem neid hätta!»

Pöördumise märkis ära ka Poola ajakirjanik Tomasz Bielecki, kirjutades, et Eesti suurim päevaleht nõuab Poola-Saksamaa piiri avamist eestlastele, kes tahavad tagasi Eestisse pöörduda.

«See on blokeeritud ka Poola kodanikele. Miks peaks eestlased saama erikohtlemise? Loomulikult võib vingumine olla efektiivne, kuid miks peaksime järele andma? Asjaga on seotud kümned politseinikud. Praamid sõidavad,» kirjutas Bielecki postituse all üks Twitteri kasutaja.

Jan Liniewiecki vabandas aga Twitteris eestlaste ees ja märkis: «Meil on tõesti kahju. Meie valitsus on kamp populiste, kes oskavad ainult palju rääkida, kuid ei ole võimelised midagi organiseerima.»

Teine kasutaja lisas: «Ma loodan, et Poola valitsus lahendab selle probleemi järgmiste tundide jooksul.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles