Pariisi politsei võttis vahi alla kaks kaitsemaskivarude kogujat

Copy
Pariis, Eiffeli torni ümbrus 17. märtsil 2020 (üleval) ja 31. detsembril 2018 (all).
Pariis, Eiffeli torni ümbrus 17. märtsil 2020 (üleval) ja 31. detsembril 2018 (all). Foto: AFP / Scanpix

Pariisi politsei on võtnud vahi alla kaks inimest, keda kahtlustatakse kaitsemaskivarude kogumises, ehkki valitsus on käskinud seesugused tooted koroonapandeemia tõttu võimudele üle anda, ütlesid prokurörid reedel.

President Emmanuel Macron andis rekvireerimiskäsu märtsi algul, pärast seda on kontrolli käigus tuvastatud neli korralduse rikkumise juhtu, mille suhtes on algatatud juurdlus.

Üks vahistatutest on Pariisi peene 16. linnaosa apteegi juhataja, teine töötab reisiagentuuris, kust leiti nii maske kui kätepuhastusgeeli.

«Apteekrid ja apteegijuhid peaksid teadma, et me oleme äärmiselt valvsad ja esitame süüdistuse,» ütles Pariisi peaprokurör Rémy Heitz.

Ta lisas, et süüdistus ähvardab ka Belleville'i linnaosa maheaedviljakaupluse töötajat, kes tabati müümas rohkem kui 15 000 maski ja 250 pudelit võltskätepesugeeli.

Üleriigiline maskinappus on sundinud Prantsuse võime kindlustama arstide ja haiglatöötajate varustatust, sest lähipäevil oodatakse koroonapatsientide arvu kasvu.

Valitsuse teatel saavad haiglad, kliinikud ja apteegid lähipäevil 30 miljonit kirurgimaski. Hiina saatis sel nädalal Prantsusmaale kriisiga toimetulekuks miljon maski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles