Põhja-Korea tulistas välja kaks lühimaaraketti

Copy
Kim Jong-un suurtükiväeõppustel.
Kim Jong-un suurtükiväeõppustel. Foto: KCNA/via REUTERS

Põhja-Korea tulistas laupäeval Jaapani mere suunas välja kaks lühimaaraketti, teatas uudisteagentuur Yonhap viidates Lõuna-Korea armee ülemjuhatuse informatsioonile.

Tulistamine leidis aset Põhja-Pyongani provintsis.

Põhja-Korea on viimase kuu jooksul korraldanud kaks samalaadset tulistamist, mida nimetab suurtükiväeõppusteks, kuid Jaapani ja Lõuna-Korea sõjaväelaste andmetel on tegemist olnud raketikatsetustega.

Jaapani peaminister Shinza Abe ütles pärast märtsi alguse tulistamist parlamendile, et korduvad ballistiliste rakettide katsetused kujutavad endast rahvusvahelisele üldsusele ja Jaapanile sealhulgas tõsist probleemi. 

Detsembri lõpus toimunud parteikoosolekul teatas Kim, et ei pea Pyongyangi enam seotuks tuuma- ja mandritevaheliste rakettide katsetustele kuulutatud moratooriumiga, ähvardades peagi välja tulla uue strateegilise relvaga.

Washingtoni ja Pyongyangi tuumadesarmeerimiskõnelused on üle aasta ummikus pärast seda, kui Hanoi tippkohtumine Kimi ja USA presidendi Donald Trumpi vahel Hanois tulemusteta lõppes. 

Põhja-Koreale on selle relvaprogrammide pärast kehtestanud karmid sanktsioonid ÜRO Julgeolekunõukogu, USA, Lõuna-Korea ja teised riigid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles