Koroonaviirus nõudis Itaalias ööpäevaga ligi 800 inimelu (2)

Copy
Itaalia haigla.
Itaalia haigla. Foto: Filippo Venezia/Ropi/ZUMAPRESS.com

Möödunud ööpäeva jooksul nõudis koroonaviirus Itaalias rekordilisel hulgal ohvreid ehk 793 inimese elu, teatasid laupäeval võimud.

Itaalias on nüüd Covid-19 tagajärjel surnud 4825 inimest, mis teeb 38,3 protsenti juhtumite üldarvust maailmas.

Uute nakatumiste arv kerkis 6557 võrra 53 578ni.

Põhja-Itaalia Lombardia maakonnas ületas koroonasurmade arv 3000 piiri, mis moodustab kaks kolmandikku Itaalia surmajuhtumites. 

Reedest alates on Itaalias tuvastatud 1420 surma, mis annab tunnistust, et valitsuse ranged meetmed ei ole soovitud tulemust andnud. 

Elu selles 60 miljoni elanikuga riigis on 12. märtsist alates peaaegu seiskunud, avalikud kogunemised on keelatud ja enamik poode suletud. 

Rooma tänavatel oli laupäeval rohkesti politseinikke, kes kontrollisid dokumente ja trahvisid neid, kes olid väljas mõjuva põhjuseta. 

Tervisejooksjatel on palutud joosta ümber oma majadebloki, pargid ja rannad on suletud ja valitsus valmistub pikendama koolide sulgemist suvekuudeni. 

Itaalia statistikast nähtub, et surmajuhtumid on endiselt koondunud riigi jõukamasse põhjaossa, pannes proovile selle maailmaklassi tervishoiusüsteemi.

Märgatavalt parem on olukord vaesemas lõunas. Pealinna Roomat hõlmavas Lazio piirkonnas on Covid-19 tagajärjel surnud 50 inimest, viirusesse nakatunuid on 1190. 

Riikliku terviseinstituudi andmeil on koroonaviiruse ohvrite keskmine vanus 78,5 ja nakatunute keskmine vanus 63 eluaastat. 

98,8 protsendil surnutest on olnud kaasuvad tervisehädad. 

Tagasi üles