USA president saatis kirja Põhja-Korea liidrile

Copy
Kim Yo-jong.
Kim Yo-jong. Foto: STRINGER/REUTERS

USA president Donald Trump saatis kirja Põhja-Korea liidrile Kim Jong-unile, milles tegi muu hulgas ettepaneku kahe riigi suhete edendamiseks, teatas laupäeval riiklik uudisteagentuur KCNA.

«Kirjas seletas president oma plaane suhete edendamiseks kahe riigi vahel ja väljendas kavatsust teha koostööd ka epideemiavastases võitluses,» vahendati uudises Kimi õe Kim Yo-jongi kokkuvõtet, milles viidati ilmselt koroonaviirusele.

Kim Yo-jongi sõnul peegeldab kiri küll kahe liidri häid suhteid, kuid ei väljenda suhete praegust seisu kahe riigi vahel.

«Me loodame, et meie riikide suhted on kunagi sama head, kui kahe liidri vahel, kuid seda näitab aeg, kas see ka päriselt saab juhtuma,» märkis Kim Yo-jong.

Põhja-Korea pole ametlikult teatanud ühestki viirusesse nakatumise juhtumist, kuid Lõuna-Korea meedia andmetel on seal surnud vähemalt 180 sõjaväelast ja tuhanded viibivad karantiinis.

Tervishoiueksperdid on hoiatanud, et viirus võib riiki laastada, kuna selle tervishoiusüsteem on nõrk ja seal on laialdane toidupuudus.

Põhja-Korea tulistas laupäeval Jaapani mere suunas välja kaks lühimaaraketti. Riik on viimase kuu jooksul korraldanud kaks samalaadset tulistamist, mida nimetab suurtükiväeõppusteks, kuid Jaapani ja Lõuna-Korea sõjaväelaste andmetel on tegemist olnud raketikatsetustega.

Washingtoni ja Pyongyangi tuumadesarmeerimiskõnelused on üle aasta ummikus pärast seda, kui Hanoi tippkohtumine Kimi ja USA presidendi Donald Trumpi vahel Hanois tulemusteta lõppes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles