Horvaatiat raputas tugev maavärin, mitu inimest sai vigastada (1)

Copy
Horvaatia pealinnas Zagrebis tekitas maavärin purustusi.
Horvaatia pealinnas Zagrebis tekitas maavärin purustusi. Foto: Reuters / Scanpix

Horvaatiat ja selle pealinna Zagrebit raputas täna tugev maavärin, mis põhjustas laialdasi purustusi ja paanikat, mitu inimest sai vigastada.

Euroopa seismoloogiaameti EMSC teatel oli maavärina magnituud 5,3 ja selle epitsenter asus seitsme kilomeetri kaugusel Zagrebist, kümne kilomeetri sügavusel.

Zagrebis mõranes mitu hoonet ning kahjustada said majade seinad ja katused, mitmel majal varisesid korstnad. Kesklinna tänavad olid täis rususid.

Purustusi sai ka Zagrebi ikooniline katedraal, mille üks kirikutorn kukkus kokku. Katedraal taastati pärast selle kokkuvarisemist 1880. aasta maavärinas.

Elekter läks ajutiselt ära ning inimesed jooksid häirekellade kõlades tänavale. Teatati ka mitmest tulekahjust.

Hiljem registreeriti veel kaks maavärinat.

Ametnike sõnul hukkus üks 15-aastane tüdruk, kuid arstid ütlesid hiljem, et tema seisund on kriitiline ja teda proovitakse endiselt päästa.

Maavärin tabas linna koroonaviiruse tõttu kehtestatud osalise liikumiskeelu ajal. Rahval on palutud avalikest kohtadest, nagu parkidest ja väljakutest, hoiduda, kuid värina tõttu polnud neil muud valikut kui välja minna.

Siseminister Davor Božinović ütles, et viirusega seoses rakendatud meetmed teevad olukorra keeruliseks.

«Maavärina juhuks on paigas reeglid, kuid kui maavärin on samal ajal globaalse pandeemiaga, on see palju keerulisem olukord,» ütles minister uudisteagentuurile HINA.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles