USA läbirääkijad on lähedal kahe triljoni dollari suurusele abipaketile

Copy
USA senati demokraatide liider, New Yorgi senaator Chuck Schumer
USA senati demokraatide liider, New Yorgi senaator Chuck Schumer Foto: SCANPIX

USA kongressi pealäbirääkijad ning Valge maja ametnikud on lähedal kokkuleppele ligi kahe miljardi dollari suuruses abipaketis, millega turgutada koroonaviiruse põhjustatud hoopi riigi majandusele.

Läbirääkijad loodavad sõlmida kokkuleppe teisipäeva õhtul.

Rahandusminister Steven Mnuchin ja senati demokraatide liider, New Yorgi senaator Chuck Schumer ütlesid, et kõnelesid läbirääkimiste ajal telefoni vahendusel ka president Donald Trumpiga. Ehkki osapooled on jõudnud paljudes punktides üksmeelele, siis ometigi on üksikuid kitsaskohti veel jäänud.

Esmaspäeva südaöösel esinesid mõlemad Kapitooliumil eraldi avaldusega ja ütlesid ajakirjanikele, et läbirääkimised jätkuvad ööselgi.

«Ootame kokkuleppeni jõudmist homme,» ütles Mnuchin Schumeri büroost väljudes ajakirjanikele. «President annab meile suuniseid. President soovib kokkuleppele jõudmist ning ta loodab, et me saame joone alla tõmmata.»

Mõne hetke pärast kinnitas Schumer, et kokkulepe on käeulatuses.

«Selline on ootus, et me lõpetame homme ja loodetavasti paneme (eelnõu) homme õhtul hääletusele,» ütles Schumer.

Ühendriikides on uude koroonaviirusesse surnud 520 inimest, teatas esmaspäeval telekanal CNN. Viimase ööpäeva jooksul suri rohkem kui sada inimest. Kõige rohkem on ohvreid New Yorgi osariigis, kus on teavitatud 157 inimese surmast Nakatunuid on kokku enam kui 41 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles