Vene arstidel kästi ise maske õmblema hakata (12)

Copy
Moskva kliiniku tervishoiutöötajad.
Moskva kliiniku tervishoiutöötajad. Foto: JURI KADOBNOV/AFP/SCANPIX

Venemaa kaitseministeeriumi ühe suurima haigla arstide sõnul kästi neil ise kitsikuse tingimustes maske õmblema hakata.

Kõik Vene kaitseministeeriumi meditsiini- ja diagnostikakeskuse 9. osakonna haiglatöötajad ja arstid peavad tootma nädalas 50 kaitsemaski, teatatas uudistesait RBC kliiniku allikatele viidates.

Mitme Venemaa regiooni kliinikud on teatanud kaitsemaskide ja muude kaitsevahendite puudujääkidest või täielikust puudumisest.

RBC andmetel ei saa haiglapersonal kaitsemaskide tegemise jaoks lisaaega ega materjale.

Venemaa teatas varem näomaskide ja muu kaitsevarustuse ekspordi keelamisest, et puudujääke ennetada.

Väidetavalt andis peaminister Mihhail Mišustin korralduse kaitsemaskide tootmiseks haridusministeeriumile, kaitseministeeriumile, vanglaametile ja rahvuskaardile.

Venemaa president Vladimir Putin külastas Kommunarka polikliinikut, kus ravitakse ka koroonahaigeid patsiente.
Venemaa president Vladimir Putin külastas Kommunarka polikliinikut, kus ravitakse ka koroonahaigeid patsiente. Foto: Alexei Družinin/TASS/Scanpix

Moskva linnapea Sergei Sobjanin tunnistas täna, et Venemaal ei ole selget pilti uue koroonaviiruse puhangu ulatusest riigis.

«Probleem on selles, et testimise maht on väga madal ja kellelgi ei ole selget pilti,» märkis Sobjanin kohtumisel president Vladimir Putiniga.

«See pilt, mis avaneb, on tõsine,» lisas Moskva linnapea, kes juhib koroonaviiruse vastast töörühma Venemaa julgeolekunõukogus.

Sobjanini sõnul on koroonaviirusesse nakatunute arv märkimisväärselt kõrgem tegelikest arvudest.

Venemaa on järk-järgult kehtestanud koroonaviiruse leviku peatamiseks rangemaid piiranguid, tühistades kultuuri- ja spordisündmused ning sulgenud koole ja spordiklubisid. Lisaks on riik sulgenud piirid peaaegu kõigile mittekodanikele.

Kuid erinevalt paljudest teistest riikidest ei ole Venemaa kohustanud inimesi kodus püsima. Eile esines sellise üleskutsega aga Sobjanin, kes palus kõigil moskvalastel koju jääda.

Täna teatas Moskva linnapea, et ka teised Venemaa piirkonnad peaksid võtma kasutusele rangemad meetmed, isegi kui neil ei ole palju Covid-19 patsiente.

«Kõik regioonid ei mõista olukorra tõsidust,» lausus Sobjanin. «Nad peaksid kõik valmistuma, hoolimata sellest, kas neil on haigeid või mitte.»

Sobjanin tõi välja Kaug-Idas Hiina piiri ääres asuva Primorski krai, öeldes, et kui tuhanded inimesed on sealt hiljuti üle piiri käinud, on see tõsine probleem.

«Ja varem või hiljem tõstab see probleem pead,» lisas ta.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles