USA kiitis heaks Prantsuse firma koroonaviiruse kiirtesti

Copy
Koroonaviiruse testide võtmine Prantsusmaal.
Koroonaviiruse testide võtmine Prantsusmaal. Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Prantsuse biotehnoloogiafirma bioMérieux teatas täna, et sai USA regulaatoritelt erakorralise heakskiidu koroonaviiruse testiks, mille tulemus selgub 45 minutiga. 

Biofire Covid-19 nime kandva testi väljatöötamist rahastas USA kaitseministeerium, mis vastutab testide väljajagamise eest, kuni bioMérieux ootab nende täiemahulist müügiluba USA-s ja mujal. 

BioMérieux' teatel suurendatakse tootmist USA-s Utah' osariigi pealinnas Salt Lake Citys, et testikomplektid, mille peamiseks komponendiks on lihtsalt kasutatav ninaproovi pulk, oleksid kättesaadavad lähinädalate jooksul. 

Terviseeksperdid on ärgitanud viima läbi elanike ulatuslikku testimist, et tuvastada ja isoleerida äärmiselt nakkava uue koroonaviiruse kandjad.

Paljud neist peavad seda meetodit parimaks viisiks, kuidas piirata pandeemiat, mis on üle terve maailma nõudnud peaaegu 17 000 inimelu paari kuu jooksul. 

Praegu saab testitulemused ülekoormatud laboritest teada mitme tunni kui mitte paari päeva pärast, kirjutas AFP. 

Kõnealune bioMérieux' test on üks kolmest, mis on hetkel uurimisjärgus, teatas firma. Nende seas on DNA test, mille Prantsuse võimud on juba heaks kiitnud ning mille peatselt kiidavad suure tõenäosusega heaks ka teised Euroopa ja USA järelevalveametid.

Reedel teatas USA toidu- ja ravimiamet (FDA), et kiitis erakorraliselt heaks USA ettevõtte Cepheid testi, mis firma väitel näitab tulemust tunni aja jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles