Läti maksab kuni 50% lisatasu pandeemiaga võitlevatele meedikutele

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Läti valitsus jõudis teisipäeval põhimõttelisele kokkuleppele kuni 50-protsendises lisatasus meditsiinitöötajaile, kes on seotud COVID-19 pandeemia pidurdamisega, ütles teisipäeval tervishoiuminister Ilze Vinkele. 

Lisatasule kvalifitseeruvad meditsiinitöötajad, rahvatervise spetsialistid, faramatseudid ja tugipersonal. 

Vinkele avaldas neile inimestele tänu oma missiooni teadvustamise, teadlikkuse ja patriotismi eest. «Nad seisavad rahva tervise kaitsel ning teevad nurisemata oma tööd, mis lubab meil olla suhteliselt paremas olukorras kui teised Balti riigid.» 

Meedikud hakkavad saama lisatasu kolme kuu, sealhulgas märtsi eest. Boonuseid makstakse nendele, kes on veebruarist alates reageerinud väljakutsetele, võtnud proove, töötanud laborites ja viinud läbi epidemioloogilist järelevalvet.

Lisa märtsi eest võib moodustada koormust arvestades kuupalgast kuni 50 protsenti, järgneval kahel kuul kuni 20 protsenti.

Vinkele sõnul on leitud võimalus rahaliseks toetuseks framatseutidele ja nende abidele. Ühtekokku võivad kriisi juurdemaksed moodustada kolme kuu jooksul kaheksa miljonit eurot. Lõpliku otsuse langetab valitsus neljapäevasel istungil.  

Tagasi üles