Metsapõlengud Tšiilis nõudsid vähemalt kuue tuletõrjuja elu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Tšiilis möllavad tulekahjud on hävitanud metsa ligi 50 000 hektaril ja nõudnud Araucania piirkonnas vähemalt kuue tuletõrjuja elu.

Lisaks on sajad perekonnad jäänud ilma oma kodust, vahendas AFP.

Päästeametnikud on piirkonnast evakueerinud tuhandeid inimesi. Üks lahkumisest keeldunud elanik põles surnuks, üks jäi kadunuks.

Enam kui 50 metsapõlengut on möllanud umbes kümme päeva.

Eile jäid mägises piirkonnas lõksu kümmekond tuletõrjujat, kui tuli muutis üllatuslikult liikumissuunda. Kuus meest hukkus, üks jäi kadunuks. Kaks tõsiseid põletushaavu saanud tuletõrjujat õnnestus päästa kopterite abil. Üks tuletõrjuja kastis end veega üle ja pääses nii tulest välja.

Kahjutule levikule on andnud hoogu juurde erakordselt kuum ja kuiv ilm ning tugev tuul. Ametivõimud kahtlustavad, et kahjutuli sai alguse mitmest süütamisest.

«Arvan, et lisaks tulele peame võitlema neid põhjustanud kurjategijatega,» ütles president Sebastian Pinera.

Riigipea sõnul saab arvatavate süütajate puhul kasutada terrorismivastast seadust, mis võimaldab hoida kahtlusaluseid ilma süüdistust esitamata kinni tavalisest kauem. Lisaks saab hoida saladuses kohtusse tunnistajatena ilmunud inimeste isikuid ja määrata süüdi mõistetud kurjategijatele tavapärasest karmimaid karistusi.

Kahjutuli on hävitanud 15 000 hektari suuruse territooriumi ka Torres del Paine looduspargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles