Madridi jäähall muudeti surnukuuriks

Copy
Palacio de Hielo jäähall.
Palacio de Hielo jäähall. Foto: Brais Gonzalez Rouco/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Täna koroonasurmade arvult Hiinast möödunud Hispaanias on kriis aina süvenemas. Surnukehi on sedavõrd palju, et olude sunnil on ajutiselt surnukuuriks muudetud Madridi Palacio de Hielo (Jääpalee) jäähall.

Palacio de Hielo pakkus oma hoonet võimudele kasutada ja Madridi linnavõimud võtsid pakkumise vastu. Esimesed kirstud toodi sõjaväelaste poolt jäähalli üleeile. Sõdurid valvavad hoonet seni, kuniks surnukehad edasi kremeerimiseks või matmiseks matusebüroodesse viiakse.

El Pais teatas sõjaväeallikatele tuginedes, et relvajõud on koostöös regionaalvalitsusega paika pannud tegevuskava, et operatsiooni logistilist poolt organiseerida.

Madridi linnavalitsus andis jäähalli kasutamiseks rohelise tule pärast üleeile hommikul toimunud kohtumist. Seda nimetati ajutiseks ja erakorraliseks meetmeks, mille eesmärgiks on leevendada oma lähedased kaotanud inimeste valu ja kriitilist olukorda pealinna haiglates.

Hispaania sõjaväelased jäähalli juures.
Hispaania sõjaväelased jäähalli juures. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP/Scanpix

Ajaleht nägi ka piirkondlike tervishoiuametnike poolt koostatud raportit, mille kohaselt on Palacio de Hielos võimalik hoida temperatuuri piisavalt jahedana, et surnukehi säilitada. Surnukehad asetatakse kahe kuni kolme sentimeetri paksusele polümeerkihile, et vältida otsest kokkupuudet jääga. Samuti lubati kirstud selgelt märgistada, et vältida hilisemat segadust.

Tänaseks on Hispaanias koroonaviiruse tagajärjel surnud 3434 inimest.

2003. aastal avatud Palacio de Hielo asub kaubanduskeskuses, kus on mitmeid poode, keeglisaal, jõusaal ja ka kino. Jäähall asub IFEMA konverentsikeskuse lähedal, mis möödunud nädalavahetusel muudeti hiiglaslikuks välihaiglaks.

Madridi matuseteenuse osutajad teatasid nädala alguses, et kaitsevahendite puuduse tõttu ei tegeleta enam surnute transpordiga. Möödunud nädalal võeti krematooriumitesse inimesi tööle juurde, et võimalik oleks töötada ööpäevaringselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles