LÜHIÜLEVAADE: koroonaviiruse arenguid erinevates riikides 25.03

Postimees
Copy
Näomaskidega paarike Kiievis.
Näomaskidega paarike Kiievis. Foto: Pavlo Gonchar / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Iraani koroonaamnestia ei puuduta islamist kristlusse pöördunuid ning Ühendkuningriik soovitab paarikestel valida, kas kolida kokku või püsida kogu kriisiaja teineteisest eemal, selgub tänastest koroona-uudistest.

HOLLAND: Hollandi riikliku tervishoiuinstituudi juhi sõnul näib, et koroonaviiruse levik nende riigis on märkimisväärselt aeglustunud. Praeguse seisuga jõuab üks nakatunud hollandlane nakatada keskmiselt veel ühte inimest.

IRAAK: Tšehhi tõi oma 30 Iraagis teenivat sõdurilt missioonidelt ära, sest pelgas nende julgeoleku ja koroonaviiruse leviku pärast.

IRAAN: Koroonaviiruse puhangust säästmiseks 85 000 vangi vabaks lasknud Iraan keeldus priiust andmast neljale mehele, kes on trellide taha saadetud selle eest, et nad pöördusid islamist kristlusse.
Piirideta Arstide sõnul ei mõista nad Iraani võimude otsust tühistada varem kokku lepitud missioon võitlemaks koroonaviirusega Isfahanis.

ITAALIA: Veebruarikuisele Atalanta ja Valencia vahel peetud Meistrite Liiga mängule emotsionaalselt ja üksteist emmates kaasa elanud jalgpallifännid aitasid selle levikule Bergamos kaasa.

KAMERUN: Teatas riigi esimesest koroonaviiruse surmast. Too inimene oli saabunud Itaaliast ja oli juba saabumisel nakatunud.

KASAHSTAN: Riigi energiaministeerim pani ette keelata bensiini import Venemaalt kolmeks kuuks ning lubada varem keelatud veokieksporti selleks, et leevendada koroonakriisist tingitud kodumaist ületootmist.

COLOMBIA: Tuhanded colombialased ruttasid kodulinnadesse, samuti pankadesse, supermarketitesse ja teistesse poodidesse enne, kui algab kohustuslik 19-päevane üleriiklik karantiiniperiood.

LIIBÜA: Riiklik nakkuskontrolli keskus, mis tegutseb mõlema vaenupoole kontrolli all olevatel aladel, kinnitas riigi esimese koroonaviiruse juhtumi.

MALI: Registreeris täna oma esimesed kaks koroonaviiruse juhtumit. Mõlemad on Mali kodanikud: 49-aastane Bamako naine ja 62-aastane Kayesi mees, esimene tuli Prantsusmaalt koju 12. ja teine 16. märtsil.

NIGEERIA: Positiivse koroonatesti andis presidendi kabinetiülem.

SAKSAMAA: Haiglad võtsid vastu oma esimesed koroonapatsiendid ülekoormatud meditsiinisüsteemiga Itaaliast.

SÜÜRIA: ÜRO ja Punane Rist ütlesid, et selle paljukannatanud rahva päästaks koroonapuhangus tõsiselt kannatada saamisest vaid see, kui kohe ja üle kogu riigi kehtestataks vaherahu.

TÜRGI: Koroonaviirusesse surnute arv tõusis seitsmelt 44-le ning kinnitatud juhtude arv 343-lt 1872-le.

USA: President Donald Trump teatas, et koroonaviiruse piirangud, mille tõttu on üle riigi pandud kinni ärisid, võivad iseenesest viia surmadeni. USAs on sellesse haigusse surnud 600 inimest, kinnitatud nakatumisi on 49 768.
Kolm lennukikandjal Theodore Roosevelt teenivat mereväelast andis positiivse koroonaproovi, need on esimesed teadaolevad Covid-19 juhtumid USA mereväe alusel.

ÜHENDKUNINGRIIK: Londoni näituste keskuses avatakse 4000 kohaga välihaigla.
Pangad tugevdasid pettusevastaseid meetmeid kaitsmaks oma kliente petturite eest, kes üritavad neid hanitada terve rea uute trikkidega nagu meditsiinitarvikute libamüügid ja petuskeemid, mis väidetakse olevat valitsuse abipaketid.
Paarikestele on aga valitsuse pakkumine koroonaviiruse ajaks konkreetne: kolige kokku või püsige eraldi.
Koroonaviirusse suri 21-aastane naine, kellel polnud mingeid eelnevaid tervisemuresid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles