Lätis on alanud uue koroonaviiruse kohapealne levik (2)

BNS
Copy
Koroonaviiruse testimise telk Riias.
Koroonaviiruse testimise telk Riias. Foto: AFP / Scanpix

Läti epidemioloogid ei ole suutnud mitme uue kooronaviirusesse nakatumise puhul kindlaks teha, et nendega on olnud seotud välismaalt saabunud või nendega kokku puutunud inimesed, mis tähendab, et riigis on alanud viiruse kohapealne levimine.

Läti haiguste ennetamise ja kontrolli keskuse osakonnajuhataja Jurijs Perevoscikovs ütles täna ajakirjanikele, et esimest korda on mitu patsienti öelnud, et nad ei ole käinud välismaal või olnud kontaktis viirusesse nakatunud inimestega.

Selliseid nakatunuid on praegu viis. Nad elavad Riias ja ei ole omavahel seotud, näiteks töö kaudu. Nende seas on nii tudengeid kui pensionäre ning enamik tegi viirusetesti oma raha eest.

«On tõendeid sellest, et Lätis toimub koroonaviiruse (riigisisene) levimine. Sellesse infosse tuleb suhtuda tõsiselt. Nakatuda võib lihtsalt (kodust) välja minnes,» ütles Perevoscikovs.

Nüüd tuleb igal inimesel ise ja tõsiselt mõelda, kuidas oma igapäevast tegevust muuta, et ennast ja lähedasi kaitsta, eriti aga eakaid ja eelnevate terviseprobleemidega inimesi.

«Meil ei ole vaja minna sinna, kus on inimesed, tuleb järgida kahemeetrist distantsi. Tuleb mõelda ka viiruse levimisele käte kaudu. Käte pesemisel on otsustav tähtsus, mitte mingil juhul ei tohi puudutada nägu mustade kätega,» seletas Perevoscikovs.

Ta lisas, et Läti haiglates on praegu ravil 12 viirusesse nakatunut, neist ühegi olukord ei ole raske.

Lätis kasvas uude koroonaviirusse nakatunute arv ööpäevaga 24 võrra, kerkides 221-ni, teatas haiguste ennetamise ja kontrolli keskus täna.

Viimase 24 tunni jooksul on Covid-19 proove võetud 1151 inimeselt, testide koguarv ulatub 7957 proovini.

Viiruse leviku tõkestamiseks kehtestas valitsus eriolukorra 13. märtsil ning see jääb esialgu kehtima kuni 14. aprillini. Samas võis tervishoiuministri Ilze Viņķele kommentaaridest valitsuse teisipäevasel istungil välja lugeda, et eriolukorda võidakse pikendada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles