Võitlus viirusega võib hoogustada Euroopas jõugusõda ja tugevdada maffiat (4)

Copy
Rootsi politseinukud eelmisel suvel kuriteopaigal Stockholmi lähistel Sollentunas, kus jõukude arvete klaarimises sai surma üks alaealine noormees.
Rootsi politseinukud eelmisel suvel kuriteopaigal Stockholmi lähistel Sollentunas, kus jõukude arvete klaarimises sai surma üks alaealine noormees. Foto: CHRISTINE OLSSON/AFP

Mitmel poole Euroopas peljatakse, et koroonaviiruse leviku tõkestamiseks suletud piirid võivad suurendada kokkupõrkeid narkootikumidega äritsevate jõukude vahel ning Itaalias võib haiguse laineharjal tugevdada oma pitsitavat haaret ettevõtjatele maffia.

Rootsi politsei hinnangul eksisteerib võimalus, et narkoäriga tegelevate jõukude omavahelised arveteklaarimised peagi süvenevad, sest piirid on kinni.

«Selle (narkootikumide) maale toomine muutub raskemaks, tekib võitlus selle üle, kes saab tegeleda narkoäriga,» selgitas Rootsi Raadiole Kesk-Rootsi kolme lääni hõlmava Bergslageni politseipiirkonna komissar Leif Andersson. «Meie piirkonnas on mõned jõugud, kes juba praegu on omavahel konfliktis ning see võib muutuda ulatuslikumaks.»

Jõugusõja eest Suurbritannias hoiatas ka mõttekoda Policy Exhange, kelle hinnangul on konflikti käivitavaks jõuks aga hoopis narkootikume ostvate klientide kadumine.

Oma raportis leidis mõttekoda, et ajal, kui baarid ja ööklubid on kinni ning pidusid ei toimu, kahaneb järsult kokaiini ja teiste narkootiliste ainete ostmine, vahendas The Independent. See omakorda võib tekitada rivaalitsemist jõukude vahel, kelle sissetulek kahaneb järsult, ning viia vägivalla kasvuni.

See, et narkootikumid ei saa üle suletud piiride Euroopas liikuda, mõjutab eriti Itaalia kuritegelikke ühendusi, nende seas Sitsiilia maffiat ja Calabrias tegutsevat ’Ndranghetat.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles