AirBaltic teeb 30. märtsil viimase repatrieerimislennu Frankfurtist

BNS
Copy
airBaltic
airBaltic Foto: Evija Trifanova/LETA

Esmaspäeval, 30. märtsil leiab aset viimane Läti lennufirma airBaltic korraldatud repatrieerimislend Frankfurtist, millega saavad koju naasta kõik inimesed, kes on veel kaugemates riikides, millel ei ole regulaarset lennuühendust Euroopaga, teatas BNS-ile Läti välisministeerium. 

Läti välisministeerium hoiatas kõiki rändureid, et kojunaasmine tähendab Lätis kehtestatud rangete piirangute järgimist, sealhulgas 14-päevast eneseisolatsiooni. Ühiskonna tervise kaitseks ning seoses eriolukorra tingimustega pärast 27. märtsi riik repatrieerimisreise ei organiseeri.

Alates 14. märtsist, mil valitsus otsustas peatada Lätis rahvusvahelise reisijateveo, on Läti välisministeerium tihedas koostöös transpordiministeeriumi, airBalticu ja teiste vedajatega, aga samuti Eesti, Läti ja Põhjamaade kolleegidega aidanud koju naasta 1500 lätlasel. 

Samal ajal on osa lätlasi saabunud kodumaale, kasutades ministeeriumi soovitatud või iseseisvalt leitud teid läbi Leedu, Eesti ja teiste kättesaadavate transiidipunktide, märkis ministeerium.

Ministeeriumi andmeil on juba toimunud või lähipäevil toimub 21 erilendu kaheksast erinevast riigist. Seega eeldatakse, et kuni 27. märtsini või vahetult pärast seda kuupäeva jõuavad koju kõik reisil olnud Läti elanikud, kes on vastanud ministeeriumi üleskutsele ega ole sattunud silmitsi ületamatute takistustega. 

Läti välisministeeriumi andmeil ei ole sugugi kõik välismaal viibijad otsustanud Lätti naasta. 

Ministeerium tunnistas ka, et osa inimesi ei ole saanud naasta märtsi lõpuks Lätti teiste riikide kehtestatud piirangute tõttu. Seepärast jätkab ministeerium koostööd teiste Euroopa Liidu maadega, et tagada nende inimeste Euroopasse naasmine, kelle jaoks see on hädavajalik. Otsuseid lätlaste naasmise kohta alates aprillist hakatakse langetama individuaalselt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles