Maailmas kehtivad liikumispiirangud üle kolmele miljardile inimesele

Copy
Inimesed harjutavad USA-s ühes Seattle'i pargis sotsiaalset distantseerumist koroonaviiruse pandeemia ajal 26. märts 2020.
Inimesed harjutavad USA-s ühes Seattle'i pargis sotsiaalset distantseerumist koroonaviiruse pandeemia ajal 26. märts 2020. Foto: Reuters / Scanpix

Kolmapäevase seisuga kehtivad liikumispiirangud COVID-19 pandeemia tõttu enam kui kolme miljardi inimese suhtes. 

Uue koroonaviiruse nakkusjuhtumite arv tõusis kolmapäeval üle 450 000. Surmajuhtumite arv on üle 20 000. Kõige rohkem inimelusid on COVID-19 nõudnud Itaalias, Hispaanias ja Hiinas. 

Kokku on haigus tuvastatud 182 riigis, kirjutas ametlikele andmetele tuginedes AFP.

Kõige enam on liikumiskeelu all inimesi 1,3 miljardi elanikuga Indias. Praegused meetmed peaksid suurriigis kestma kolm nädalat. 

Sarnast keeldu on oodata ka Venemaal, kes teatas kolmapäeval kahest COVID-19 surmajuhtumist. Venemaa polnud seni kinnitanud ühtegi otseselt koroonaviirusest põhjustatud surma, kuid lisas need juhtumid ametlikku statistikasse kolmapäeva õhtul.

USA senat ja Valge Maja jõudsid kolmapäeval kokkuleppele kahe triljoni dollari suuruse abipaketi tingimustes, mille eesmärk on ergutada koroonaviiruse pandeemia tõttu kannatavat majandust.

Eelnõu peavad esmalt siiski vastu võtma nii senat kui esindajatekoda, enne kui see jõuab allkirjastamiseks president Donald Trumpi lauale. 

USA aktsiaturud sööstsid teisipäeval kokkuleppe ootuses võimsalt plussi, viimati nähti sellist hüpet aastal 1933.

Koroonaviiruse pandeemia on ohuks kogu inimkonnale, teatas ÜRO kolmapäeval, alustades humanitaartegevusega, mis hõlmab ka kahe miljardi dollari suurust abipaketti maailma vaeseimatele riikidele.

Kesk-Hiinas Hubei provintsis, kus puhang detsembris alguse sai, on liikumiskeeldu leevendama hakatud. Hiina ei teatanud ühestki uuest kohalikust nakatumisest mitmendat päeva järjest. Peaminister Li Keqiang hoiatas samas kohalikke ametnikke statistika moonutamise eest ning ärgitas neid olema ausad andmete esitamisel, vahendas The Guardian.

«COVID-19 ohustab kogu inimkonda ning sellega peab võitlema ka inimkond tervikuna. Olulised on üleilmne tegutsemine ja solidaarsus. Üksikute riikide eraldi tegutsemisest ei piisa,» ütles ÜRO peasekretär António Guterres.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles