Washingtoni raadio loobus üle kandmast Valge Maja koroonabriifinguid

BNS
Copy
Valge Maja pressiesindaja Judd Deere (vasakul).
Valge Maja pressiesindaja Judd Deere (vasakul). Foto: Capital Pictures/Scanpix

USA Washingtoni osariigi avalik-õiguslik raadiojaam KUOW loobub üle kandmast Valge Maja pressibriifinguid koroonaviiruse COVID-19 teemal, vahendas eile väljaanne The Hill.

Raadiojaama hinnangul on seal edastatav info ebausaldusväärne ja eksitav ning seda pole võimalik reaalajas kontrollida.  

«KUOW jälgib ka edaspidi Valge Maja briifinguid viimaste uudiste kohta koroonaviiruse osas ning me jagame jätkuvalt oma kuulajatega teavet, mis on tähtis Washingtoni osariigile,» kirjutas jaam oma Twitteri kontol. «Kuid me ei hakka briifinguid üle kandma seoses seal esitatava väär- või eksitava informatsiooniga, mida ei saa reaalajas kontrollida.»

President Donald Trumpi on kritiseeritud selle eest, et ta edastab aeg-ajalt sõnumeid, mis erinevad tervishoiuametnike omast. Trumpile on süüks pandud ka seda, et ta algul alahindas viiruse ohtlikkust. 

Valge Maja pressiesindaja Judd Deere ei pidanud raadiojaama otsust üllatavaks, kuid leidis, et nii ei täida KUOW oma kohust rahva ees.

«See ei ole üllatav, kuid kujutab endast ka hoolimatust oma kohustuse suhtes Ameerika rahva ees,» lausus Deere The Hillile. Ta väitis, et ükski teine USA administratsioon ei ole olnud samavõrd läbipaistev ja ligipääsetav kui praegune.

Washington on üks viirusest rängemini mõjutatud osariike, kolmapäevase seisuga oli seal tuvastatud 2500 nakkusjuhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles