USA senat lükkas Geithneri küsitlemise edasi

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA senatikomitee otsustas kolmapäeval lükata edasi presidendiks valitud Barack Obama rahandusministrikandidaadi Timothy Geithneri küsitlemise seoses segadusega tema maksude ja immigrandist majapidajanna ümber.


Senati rahanduskomiteel on jurisdiktsioon ministri ametisse kinnitamisel ning komitee mõned liikmed avaldasid toetust Geithnerile, kes aitas New Yorki Föderaalreservi juhina rahandusturge stabiliseerida.

«Ta kinnitatakse kindlasti ametisse, kindlasti. See on iseenesestmõistetav,» ütles senati rahanduskomitee esimees Max Baucus Kapitooliumil ajakirjanikele.

Osa vabariiklastest senaatoreid soovib siiski küsimust kaaluda ning ka ametisse kinnitamise puhul võib segadus maksude üle raskendada Geithneri suhteid osaga kongresmenidest.

Teisipäeval kohtus Geithner rahanduskomitee liikmetega, et seletada neile, miks ta pole mitu kuud maksnud sotsiaalmaksu ning miks tema immigrandist majapidajanna tööpaberid korrektsed ei olnud.

Obama nõunikud on nimetanud neid apsakaid inimlikeks eksitusteks ja Geithner on tasunud maksmata jäänud maksud 42.700 dollari ulatuses.

Küsitlemise uueks ajaks määrati 21. jaanuar, mis tähendab, et Obama peab päev varem asuma ametisse ilma rahandusministrita ja seda ajal, kui USAd räsib rängeim majanduskriis alates Teisest maailmasõjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles