LÜHIÜLEVAADE: koroonaviiruse arenguid erinevates riikides 26.03

Postimees
Copy
Desinfitseerimine Indoneesias.
Desinfitseerimine Indoneesias. Foto: Herwin Bahar / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Iisrael annab oma tervishoiuasutustele märku, et ravim võib olla tulekul, ning Indoneesias paigaldatakse avalikke kätepesupunkte, selgub tänastest maailma koroonauudistest.

AFGANISTAN: Andis käsu lasta vabaks kuni 10 000 vangi, kelle seas on põhiliselt naised, alaealised ja haiged inimesed. Viirus on juba riiki jõudnud, praegu voolavad kodumaale veel tuhanded afgaanid Iraanist, kus on üks maailma tõsisemaid puhanguid.

ARAABIA ÜHENDEMIRAADID: Kehtestavad tänasest nädalavahetuseks komandanditunni, et viia läbi üleriigiline desinfitseerimine.

BELGIA: Haigestumiste tipphetk on veel ees, hoiatas tervishoiuministeerium, lisades, et palju sõltub sellest, kuidas inimesed piirangutest kinni peavad.

BENIN: Koroonaviirusega seotud kokkupõrgetes on alates esmaspäevast surma saanud kaks inimest. Üks lasti maha ülikoolirahutuste ajal ja teise tappis Togo sõdur, kui too inimene üritas ületada suletud piiri.

EGIPTUS: Võimud sundisid riigist lahkuma Guardiani ajakirjaniku, kes kajastas teadusuuringut, mille kohaselt on Egiptuses tegelikult palju rohkem koroonaviiruse juhtumeid kui ametlikult kinnitatud.

HORVAATIA: Kohalik finantsinspektsioon palus kindlustusfirmadel lõpetada dividendide maksmise tagamaks, et riigi finantssüsteemis jagub piisavalt likviidsust.

IISRAEL: Tervishoiuministeerium andis haiglate personalidele käsu olla valmis kasutama ravimit, mida veel ei heaks kiidetud.

INDONEESIA: Pealinna paigaldatakse kätepesu- ja desifektandipunktid.

ITAALIA: Koroonaviiruse juhtumite tegelik arv võib olla kümme korda kõrgem kui ametlikud numbrid ehk nakatunuid võib olla üle 600 000, tunnistas riigi tsiviilkaitseameti juht Angelo Borelli. Diagnoositud juhtumite arv Lombardias kasvas rohkem kui 2500 võrra.

KREEKA: Palus pankadel teha rohkem laenu küsivate üksikisikute ja firmade osas, kes on varem häireteta oma laenusid tagasi maksnud.

POOLA: Majanduslangus võib tingida töökohtade vähendamise 69 protsendis ettevõtetest.

SAKSAMAA: Saksamaal kriisile vaatamata toiduvarusid jagub, kuid napib tööjõudu tarneahelas taludest poodideni, tunnistas riigi põllumajandusminister.

SAUDI ARAABIA: Lasi vabaks 250 välismaist kinnipeetavat, kes olid trellide taha saadetud mittevägivaldsete immigratsiooni- ja elamisloa seaduste rikkumiste eest.

TAANI: Grupp ettevõtjaid alustas heategevusliku võrgustikuga, mis on valmis 3D printeritega valmistama kuni 20 000 näokaitset arstidele ja õdedele.

TAI: Mitmed piirkonnad suleti seoses eriolukorraga.

USBEKISTAN: Paneb kinni Samarkandi, Namangani ja Andijani linnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles