EP kiitis heaks EL-i meetmed koroonaviiruse tagajärgede leevendamiseks

BNS
Copy
Euroopa Parlamendi kohtumine 26.03.
Euroopa Parlamendi kohtumine 26.03. Foto: Nicolas Landemard/ZUMAPRESS.com/Scanpix Baltics

Euroopa Parlament kiitis neljapäeval erakorralisel täiskogu istungil heaks Euroopa Liidu meetmed koroonaviirusest põhjustatud olukorra leevendamiseks.

Euroopa Parlamendi liikme Urmas Paeti sõnul oli Euroopa Liit koroonaviirusest tingitud kriisile reageerimisel alguses aeglane, kuid nüüd on hakanud otsused tulema.

«Need meetmed, millele Euroopa Parlament täna oma heakskiidu andis, aitavad liikmesriikidel viiruspuhangu mõju leevendada,» ütles Paet.

Saadikud andsid oma nõusoleku 37 miljardi euro suuruse Euroopa Liidu rahastuse suunamiseks koroonaviiruse pandeemia tõttu enim kannatanud piirkondade ja riikide toetuseks.

«Need 37 miljardit eurot suunatakse olemasolevatest EL-i vahenditest kiiresti tervishoiusüsteemidele, tööturumeetmeteks ja muudele EL-i majanduse haavatavatele osadele,» ütles Paet. 

Lisaks kiitis Euroopa Parlament heaks EL-i solidaarsusfondi laiendamise rahvatervisega seotud hädaolukordadele, mis tagaks liikmesriikidele kuni 800 miljoni euro suuruses lisarahastust.

Parlamendi liikmed toetasid ka Euroopa Komisjoni ettepanekut takistada COVID-19 pandeemiast põhjustatud tühjade lendude toimumist.

«Lennujaamade kehtivad reeglid ütlevad, et lennuettevõtted peavad kasutama vähemalt 80 protsenti oma stardi- ja maandumisaegadest, kui nad soovivad samu aegasid ka järgmisel hooajal kasutada,» selgitas Paet.

«Seetõttu tekkis COVID-19 haiguspuhangu tõttu selline absurdne olukord, kus paljud lennuettevõtted jätkasid lende ka tühjade lennukitega. Et selliseid tühilende vältida, peatatakse selle reegli toimimine nüüd ajutiselt,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles