Boris Johnsonil tuvastati koroonaviirus (1)

Postimees
Copy
Boris Johnson.
Boris Johnson. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Ühendkuningriigi peaministri Boris Johnsoni koroonaviiruse proov osutus positiivseks.

Peaministril on kergemad sümptomid ning ta viibib Downing Streetil isolatsioonis. Samas jääb valitsusjuht hoolimata haigusele vastutama Ühendkuningriigi sammude eest viirusega võitlemisel.

Äsja postitas 55-aastane Johnson Twitterisse ka lühikese video, milles teatas nakatumisest. Videopöördumises rääkis Johnson, et köha ja palaviku tekkimise järel andis ta arsti soovitusel koroonaviiruse proovi, mille tulemus oli positiivne.

Peaminister kiitis moodsat tehnoloogiat, mille abil on tal võimalik jätkata valitsuse juhtimist. Samuti kiitis ta tervishoiutöötajaid ja neid, kes pandeemia ajal riiki käigus hoiavad.

Tänusõnu jagus tal ka inimestele, kes viiruse leviku tõkestamiseks kodus püsivad. «Niimoodi me võidame, me saame sellest jagu. Saame sellest koos jagu,» teatas Johnson.

Veidi aega hiljem teatas BBC, et koroonaviirusesse on nakatunud ka Briti tervishoiuminister Matt Hancock. Ka tervishoiuminister teatas Twitteri vahendusel, et tal on esinenud kerged sümptomid ja praeguseks on ta end isoleerinud.

Matt Hancock.
Matt Hancock. Foto: Victoria Jones/PA/Scanpix

Downing Streetil on olemas ka varuplaan juhuks, kui Johnsoni tervislik seisund peaks halvenema ja ta ei peaks olema võimeline ametikohustusi täitma. Sellisel juhul võtaks valitsuse juhtimise ajutiselt enda kanda välisminister Dominic Raab. Tänasel koroonaviiruse briifingul esineb aga Johnsoni asemel Michael Gove.

Briti meedia teatel on iga valitsuskabineti liige nimetanud oma asetäitja, kes võtaks raske viirusejuhtumi korral kohustused üle.

Spekuleeritakse, kas Briti valitsuses võib peale Johnsoni ja Hancocki olla veelgi rohkem nakatunuid. Nüüd püütakse jälile jõuda sellele, keda veel tuleks testida. Peaminister on viimastel päevadel kohtunud mitmete valitsusliikmetega ja ka valitsuse meditsiininõunikuga.

Kuna Johnson vastas alles eile parlamendi alamkojas rahvasaadikute küsimustele, siis võis nakatuda ka mõni parlamendiliige.

Küsimusi on esitatud ka kuninganna Elizabeth II tervise kohta. BBC teatel on aga kuninganna täie tervise juures. Johnson kohtus monarhiga viimati 11. märtsil ehk rohkem kui kaks nädalat tagasi. Samuti ei puutunud kuningannaga viimasel ajal kokku koroonaviirusesse nakatunud prints Charles.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles