Video: argipäev koaalade haiglas Austraalias

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalias Uus-Lõuna-Walesi osariigis on koaalade haigla, mis loodi selles, et päästa loomi väljasuremise eest, vahendab Reutersi video.

Port Macquarie’s olevalt sildilt saab lugeda, et haiglas on viga saanud loomad ja neid ei tohi segada.

Kukkurkarud koaalad on ühed armsamad loomakesed maailmas, kes on pärit Austraaliast. Kohalikud lausa jumaldavad neid ja suhtuvad loomadesse kui rahvuslikku aardesse. Koaalade arv aga väheneb ja seda mitmel põhjusel.

Koaalade haiga presidendi Cheyne Flanagani sõnul satub loomakese elu ohtu autoõnnetuste, koerte rünnakute või haiguste tagajärjel.

Haiglas, kus alaliselt on ametis kuus meditsiinitöötajat ja 120 vabatahtlikku, kantakse hoolt 200-300 koaala eest aastas.

Igal patsiendil on kahest osast koosnev nimi, mille on pannud haigla töötajad. Flanagani sõnul näitab esimene nimi ära loomakese päritolukoha. Teine nimi on seotud looma endaga või teda päästnud inimesega.

Paljudest loomadest saavad haigla alalised elanikud kas siis näiteks amputeeritud jäseme või silmnägemise puuduse tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles