LÜHIÜLEVAADE: koroonaviiruse arenguid erinevates riikides 27.03

Postimees
Copy
Keenia tervishoiutöötaja desinfitseerimas autot.
Keenia tervishoiutöötaja desinfitseerimas autot. Foto: Donwilson Odhiambo / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Ugandas ravib kuulihaavu kaks liikumispiirangute rikkujat ning Keenia medõed streigivad, sest neil pole ei varustust ega väljaõpet Covid-19 patsientide raviks, selgub tänastest maailma koroona-uudistest.

AUSTRAALIA: Sõjavägi aitab kehtestada karantiini välismaalt tulevatele inimestele. Riigi peaminister teatas täna, et karantiinis olemist hakatakse kontrollima ka inimeste koduuste taga käimisega.

FILIPIINID: USA tühistas suurõppuse Balikatan 2020, kus pidanuks osalema ka tuhandeid Filipiinide sõdureid.

Täna teatati suurimast uute koroonaviiruste juhtumite arvust ööpäeva jooksul – kinnitust sai 96 vastset diagnoosi, tõppe suri sama aja jooksul üheksa inimest. Kokku on seal diagnoositud koroonaviirust 803 inimesel, surnuid on 54.

HIINA: President Xi Jinping kutsus USA kolleegi üles ühendama jõud koroonaviiruse pandeemiaga võitlemiseks.

Hongkong teatas täna 65 uuest nakatumisjuhust, mis on siiani suurim päevane uute diagnooside arv, neist inimestest 41 olid hiljuti viibinud välismaal. Kokku on Hongkongis diagnoositud 518 koroonaviiruse juhtu.

IISRAEL: Saadab armee politseile appi tänavail liikumispiiranguid kehtestama.

IRAAN: Teatas täna 144 uuest surmast, sellega on nende riigi ametlik koroonaohvrite arv 2378.

KEENIA: Pealinna ja veel vähemalt kahe linna medõed alustasid proteste ja keeldusid koroonakahtlusega patsiente ravimast, sest valitsus pole neile andnud selle tõvega tegelemiseks piisavalt kaitsevarustust ega väljaõpet.

NEPAAL: Berliinist saadetud lennuk tõi Kathmandust ära 304 inimest, see on esimene tervest reast päästelendudest, mille eesmärk on aidata Nepaalist minema üle 10 000 välismaalase.

NIGEERIA: Valitsus hoiatas, et kui kinnitatud juhtumite kontakte ei leita kiiremini üles, võib koroonaviirus seal levida plahvatuslikult. Valitsus palub erafirmadelt annetusi koroonaviiruse tõrje toetuseks.

PRANTSUSMAA: Üritab tänase seisuga jätkuvalt koju tuua 30 000 välismaale lõksu jäänud kodanikku, eelneva nädala jooksul on neil õnnestunud repatrieerida umbes 100 000 inimest.

Prantsuse tervishoiufirma Sanofi Pasteur ja USA ettevõte Translate Bio teatasid koostööst koroonaviiruse vaktsiini leidmise nimel.

SAKSAMAA: Tegi ettepaneku hakata elektrooniliselt jälgima koroonaviirusega inimeste asukohti. Seal on kinnitatud 42 288 juhtumit ja surnud 253 inimest, valitsuse hinnangul on sotsiaalse distantseerimise meetmed aidanud tõve levikut aeglustada.

Saksa parlamendi ülemkoda andis täna rohelise tule peaaegu 1,1 triljoni suurusele päästepaketile, mille eesmärk on kaitsta Euroopa suurimat majandust pandeemia mõju eest.

SRI LANKA: Eri riikide valitsused intensiivistasid täna päästeoperatsioone selleks, et evakueerida kümnendi tuhandeid üle Lõuna-Aasias – alates Sri Lanka rannahotellidest ja lõpetades Everesti baaslaagriga – pandeemialõksus olevaid inimesi.

ZIMBABWE: Riigihaiglate arstid alustasid streiki seoses sellega, et neil napib koroonapatsientidega tegelemiseks vajalikku kaitsevarustust, nendega liitusid tuhanded õed.

UGANDA: Kaks meest sattus haiglasse pärast seda, kui neid tulistati koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud transpordireeglite rikkumise pärast.

USBEKISTAN: Eile pealinna ja veel kahe linna sulgemisest teatanud Usbekistan paneb veel asulaid kinni ja maksab meditsiinitöötajatele lisatasu. Täna teatati esimesest koroonasurmast, kinnitatud juhtumeid on selles riigis 83.

VENEMAA: Valitsuse käsul tuleb alates laupäevast kõik kohvikud ja restoranid nädalaks ajaks sulgeda.

President Vladimir Putin tegi G20 videokonverentsil ettepaneku külmutada majandussanktsioonid, et riigid saaksid paremini koroonaviirusega võidelda.

VIETNAM: On seadnud eesmärgiks hoida koroonaviiruse juhtumite arv alla tuhande. Eile ületas seal kinnitatud juhtumite arv 150.

ÜHENDKUNINGRIIK: Tuletõrjujad hakkavad inimestele toitu tooma, surnukehasid minema toimetama ja juhtima kiirabiautosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles