Fitch langetas Suurbritannia krediidireitingut

Copy
Foto: FRANK AUGSTEIN/AP

Rahvusvaheline reitinguagentuur Fitch teatas reedel, et langetas pügala võrra Suurbritannia krediidireitingut tasemele AA-i.

Fitch viitas otsuses majandus- ja rahandusolukorra märkimisväärsele langusele riigis seoses koroonaviirusse pandeemiaga.

«Koroonaviirus on põhjustanud ennenägematu šoki börsile ja majandustegevusele ning poliitikutel on raskusi sellele kohase vastuse leidmisega,» kirjutati hinnangus, kus viidati ka ebakindlusele seoses Brexitiga.

Ühendkuningriik teatas reedel, et Brexiti-järgsed kaubanduskõnelused leiavad järgmisel nädalal kavakohaselt aset, seda vaatamata asjaolule, et nii peaminister Boris Johnson kui Euroopa Liidu pealäbirääkija Michel Barnier on langenud koroonaviiruse küüsi.

«Ajakava mõttes ei ole meie seisukohast mingeid muutusi,» ütles Johnsoni pressiesindaja ajakirjanikele, lisades, et ühiskomisjoni esmaspäevale kavandatud istung siis ka peetakse.

Ehkki Ühendkuningriik on lahkunud Euroopa Liidust, on osapooled leppinud kokku üleminekuperioodis kuni aasta lõpuni, et jõuda kokkuleppele uutes tingimustes.

Suurbritannias on tuvastatud 11 658 koroonaviirusse nakatumist, 578 inimest on surnud.

Positiivse viiruseproovi on andnud ka prints Charles, kelle sümptomid on kerged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles