India võimud sõidutavad töötud bussidega koduküladesse

Copy
Töölised perekondadega ootavad kodukülla viivaid busse New Delhis 28. märts 2020.
Töölised perekondadega ootavad kodukülla viivaid busse New Delhis 28. märts 2020. Foto: Reuters / Scanpix

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks üleriigilise liikumiskeelu kehtestanud India võimud saatsid laupäeval bussid New Delhi serva, et toimetada minema rändtöölised, kes püüavad meeleheitlikult koduküladesse pääseda.

Tuhanded inimesed, peamiselt noored mehed, aga ka terved perekonnad on põgenenud oma linnakodudest pärast seda, kui peaminister Narendra Modi kuulutas välja kolmapäeval kehtima hakanud 21-päevase liikumiskeelu.

Keeld on jätnud teenistuseta miljonid India töölised. Ehitused seisavad, taksod ei sõida ning kadunud on ka enamik mitteametlikke tööotsi.

India püüab äärmuslike meetmetega takistada koroonaviiruse levikut. Riigis on seni registreeritud 775 nakkusjuhtu ja 19 surma.

Majandusministeerium kuulutas välja 22 miljardi dollari suuruse ergutuspaketi, mis näeb muu hulgas ette kolme kuu jooksul 800 miljonile inimesele teravilja ja läätsede jagamist. Toiduabi saajate hulk moodustab 60 protsenti India rahvastikust.

Koroonaviirusest inspireeritud kiivriga politseinik räägib autojuhiga liikumiskeelu ajal Chennais 28. märts 2020.
Koroonaviirusest inspireeritud kiivriga politseinik räägib autojuhiga liikumiskeelu ajal Chennais 28. märts 2020. Foto: AFP / SCANPIX

Tuhanded indialased, kes ei pelga niivõrd koroona- kui näljasurma, on alustanud teekonda kodukülla.

Maaler Ram Bhajan Nisar on koos naise ja kahe lapsega teel New Delhist Gorakhpuri külla, mis asub 650 kilomeetri kaugusel Nepali piiri ääres.

«Kuidas me süüa saame, kui me ei teeni midagi?» küsis mees ja ütles, et tema perel on raha nelja-viie päeva jagu, aga terveid nädalaid nad kodus istuda ei saa.

New Delhiga külgneva Uttar Pradeshi osariigi valitsus on saatnud kokku 52 000 inimest mahutavad bussid Delhi piirile, kuhu on kogunenud tuhanded põgenikud.

Meedikud kontrollivad reisijaid linnades. Sealt toimetatakse inimesed politseiautode ja väikebussidega koduküladesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles