Trump saadab New Yorgi poole teele mereväe haiglalaeva

Copy
USA mereväe hospidalilaev USNS Comfort.
USA mereväe hospidalilaev USNS Comfort. Foto: ZUMAPRESS / ScanPix

USA president Donald Trump saadab täna New Yorgi poole teele mereväe haiglalaeva, et ilmestada föderaalvalitsuse vastust koroonaviiruse pandeemiale.

Tuhande voodikohaga ujuvhaigla USNS Comfort oli korralises hoolduses, kuid toodi ennetähtaegselt tagasi teenistusse, et aidata USA koroonapuhangu epitsentriks kujunenud linna. New Yorki peaks laev jõudma ülehomme.

President tunnistas, et 220 kilomeetrine reis Norfolki mereväebaasi ei ole vajalik, kuid ta tahab tunnustada madruseid ja tervishoiutöötajaid, kes tegid tööd laeva kiireks teenistusse naasmiseks.

«Ma arvan, et see on hea, kui ma lähen ja ütlen aitäh teile,» ütles Trump reedel ajakirjanikele. Ta lisas, et tahab näidata visiidiga riigi vaimsust.

73-aastane president on oma ea tõttu riskirühmas ja föderaalvalitsus on juba nädalaid soovitanud riskirühmas inimestel mittehädavajalikku reisimist vältida.

«See ei tähenda, et ma hakkan inimesi kallistama ja see ei tähenda, et ma hakkan nende käsi suruma,» lausus Trump. «Aga ma arvan, et see saadab signaali kui president saab sinna minna ja aitäh öelda.»

Tegu on Trumpi esimese reisiga Washingtonist välja alates 9. märtsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles